Szánthó Miklós: Ma Brüsszel úgy viselkedik, mint egy infantilis kamasz

2022. október 01. 11:30

Az Alapjogokért Központ igazítója szerint a múltat szándékosan eltörölni és meghaladni igyekvő európai elit politikai amnéziában szenved.

2022. október 01. 11:30
null

„Ma Brüsszel úgy viselkedik, mint egy infantilis kamasz – hiába figyelmezteti az ember, hogy baj lesz a végén, tovább játszik a tűzzel” – ezt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója mondta csütörtökön, az olasz fővárosban, Rómában megrendezett Italian Conservatism – „Európa, Identitás, Szabadság” című konferencián.

Szánthó szerint

a múltat szándékosan eltörölni és meghaladni igyekvő európai elit politikai amnéziában szenved,

elvesztette a nagyon is velünk élő történelmi konfliktusok kezeléséhez szükséges képességet és tudást. „Ennek vagyunk szemtanúi az orosz agresszió szülte ukrajnai háború kapcsán is.

Az energetikailag függő, beteg EU szankciókat vet ki a világ egyik legnagyobb energiaexportőrére, Oroszországra. Én úgy tudom, hogy szankciókat úgy szokás kivetni, hogy az jobban fájjon annak, akire kivetik, mint aki kiveti. De most láthatóan nem ez a helyzet” – hangsúlyozta a Központ főigazgatója, majd hozzátette:

Európában viszont az elhibázott szankciók miatt egyre emelkedő energiaárak inflációs spirálhoz, azon keresztül gazdasági válsághoz vezetnek. Brüsszel a szankciós politikával így lényegében behozta a háború gazdasági hatásait az unióba”.

Szánthó szerint „ma Brüsszel úgy viselkedik, mint egy infantilis kamasz – hiába figyelmezteti az ember, hogy baj lesz a végén, tovább játszik a tűzzel” – érzékeltette a közönséggel a helyzetet az Alapjogokért Központ vezetője.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. október 01. 14:31
Közpénzzel kitömött moszkovita propagandista. Undorító.
Akitlosz
2022. október 01. 14:10
1. Amerika az agresszor, puccsot szervezett Ukrajnában. De még így is el lehetett volna kerülni a háborút. Ha Ukrajna végrehajtotta volna a saját maga által aláírt Minszki Egyezményeket. Volt erre nyolc éve. De nem tette. Így a békés lehetőségek kimerültek. 2. A Fidesz kormány úgy viselkedik, mint aki vizet prédikál és bort iszik A SAJÁT döntéseit szidja folyamatosan. A szankciókért az a felelős, aki megszavazta azokat, tehát a Fidesz. Ha nem ért azokkal egyet, akkor minek szavazta meg? Ha megszavazta, akkor mire fel jár a szája a saját döntései ellen?
pepita
2022. október 01. 13:58
Nekünk ennek az infantilis kamasznak a viselkedése elég sokba kerül.
ExMunkatárs
2022. október 01. 13:37
Új leadet javaslok: Az évente több millárd forint közpénzből működő fideszes propoganda iroda egyik beszélő feje megmondja a tutit 26 demokratikus ország egybevágó álláspontjáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!