A horvát elnök bejelentette: nem fogja jóváhagyni ukrán katonák horvátországi kiképzését

2022. október 18. 18:55

„Nem akarom, hogy Horvátország a kelleténél jobban belekeveredjen ebbe a háborúba” – hangsúlyozta Zoran Milanovic.

2022. október 18. 18:55
null

A horvát hadsereg főparancsnokaként nem fogom jóváhagyni, hogy ukrán katonákat képezzenek ki Horvátországban – jelentette ki Zoran Milanovic horvát elnök kedden Zágrábban.

Milanovic arra az újságírói kérdésre válaszolt: mit szól ahhoz, hogy az Európai Unió katonai kiképzőmissziót hozott létre Ukrajna további támogatása és az ukrán fegyveres erők képességének javítása céljából, a misszió pedig az uniós tagállamok területén fog működni.

„Nem támogatom az ötletet, mert

Korrektek vagyunk, szolidárisak és ennyi. Ennél tovább nem” – fogalmazott az államfő.

„Horvátország védelme áll az első helyen”

Rámutatott: nincs beleszólása abba, hogy Zágráb milyen eszközöket adományoz Ukrajnának, ezt a kormány határozza meg. Mindazonáltal hozzáfűzte: eszközök átadását is csak abban az esetben támogatja, ha cserében pótolják ezeket.

Mint mondta, nem támogatja a horvát hadsereg „meggyengítését”. „Horvátország védelme áll az első helyen, utána sokáig semmi, majd a NATO és a többiek következnek” – húzta alá.

Kapcsolódó:

Magyarország nem szavazta meg az EU ukrán kiképző misszióját
„Hazánk nem is gátolta meg a missziót, ugyanakkor abban nem vesz részt és nem járul hozzá a működés költségeihez” – hangzott el a sajtótájékoztatón.
Bővebben...

Nyitókép: ALES BENO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2022. október 19. 13:33
Üdvözlet a klubban!
Dunhill67
2022. október 19. 08:06
Akkor antieuroper vagy mert te sem akarod önként hurokba dugni a nyakadat....hetescikkelyt (nekik is)....plusz egy zártkapus a Puskásban:)
balbako_
2022. október 19. 05:01
Itt is felébredtek.
Sün Balázs
2022. október 19. 00:58
Elnök Úr! Gratulálok a döntéséhez! Sok sikert hozzá! Kérem, hogy végig tartson is ki ezen álláspontja mellett. A jó mindig elnyeri a jutalmát!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!