Tarjányi: Az orosz topvezetés azt hitte, a hadsereg alkalmas egy precíziós háborúra

2022. október 19. 19:29

„Az orosz hadsereg továbbra is tömegháborúra, és ilyenfajta totális háborúra képes, és erre is csak nehezen” – véli a szakértő.

2022. október 19. 19:29
null

A totális háború ismérvei között azt látjuk, hogyha légierőt vetnek be, ha rakétacsapások történnek, ha a haditengerészet harcol egy országban. Ekkor egy totális háborúról beszélünk, de vannak fokozatai” – mondta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő az Index Frontvonal című műsorában. 

Hozzátette:  a totális háborúhoz tartozik, hogy a civil lakosság ne csak egy-egy pillanatban legyen támadva, hanem folyamatosan.

Erre példa Mariupol április ostroma – emelte ki Tarjányi.

Eddig mindez Ukrajna egész területére nem volt igaz, viszont az elmúlt egy hétben az orosz haderő tudatosan elkezdte a hőellátás, az áramellátás és az ivóvízellátás rendszereit támadni, hogy Ukrajnát télre nehéz helyzetbe hozza – hangzott el a műsorban.

Tarjányi Szergej Szurovikin kinevezése kapcsán megismételte, amit egy másik műsorban is mondott: a totális háború vezénylésében élen járhat az új parancsnok.

A szakértő szerint Szurovikin elődeivel ellentétben lehetőséget lát a háborúban, 

„Az új tábornok azt látja, ha ő nyer vagy mindent elpusztít, úgyis megadja magát majd az ellenfél, és szállítja az eredményt a politikai elitnek, akkor meg fogja kapni a jutalmat” – mondta.

Tarjányi szerint az orosz politika két felfogás – miszerint mindenki ellenség, aki nem adja meg magát vs. a civil lakosságot mindenképen kímélni kell – között lavírozott, mert az orosz vezetés azt hitte, a hadsereg alkalmas egy precíziós háború megvívására, de ez egy tévedés volt, amire ők is rádöbbentek. „Nem. Az orosz hadsereg továbbra is tömegháborúra, és ilyenfajta totális háborúra képes, és erre is csak nehezen. Ennek ellenére veszedelmes ellenfél Oroszország továbbra is” – mondta Tarjányi.

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Iljin

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulszek
2022. október 20. 13:33
Egyetlen preciziós csapást ismerek: ha ott helyben jól szájonvágod azt aki gyűlöletet szít mások ellen.
Jack Reynor
2022. október 20. 09:38
amit mond az interjúban, annak egy része értelmes, de nem haladja meg bármely kocsmai beszélgetés színvonalát pl. olyan bölcsességeket állapít meg, hogy a háborút az nyeri meg, aki elpusztítja a másikat
élettan
2022. október 20. 09:02
Tarjányi :DDDDDD Te mint elemző? Na, búj vissza az atlantista akolmelegbe, az elemzést meg hagyd másokra, te bűnözőképű amerikás fasz.
files32
2022. október 20. 07:50
A precízió és a ruszkik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!