Lukasenka megdicsérte Bident

2022. november 21. 16:32

Megszólalt a lengyelországi rakétaincidens kapcsán a belarusz vezető.

2022. november 21. 16:32
null

A lengyel rakétaincidens egy hamis zászlós műveletnek tűnik – nyilatkozta Alekszandr Lukasenka belarusz elnök. (Ez egy olyan katonai cselekmény, amikor álcázott egységek más erők nevében követnek el támadást – a szerk.) A BelTA szerint a belarusz vezető bizakodva fejezte ki, hogy Fehéroroszország és Oroszország ellenáll a Nyugat nyomásának: „Biztos vagyok benne, hogy az oroszok is úgy gondolják, hogy mind katonai, mind gazdasági szempontból képesek leszünk ellenállni a kollektív Nyugat támadásának. A médiában rendkívül ádáz hadviselés folyik” – fogalmazott Lukasenka.

Nem tűnik balesetnek – ezzel a kommenttel illette a lengyelországi rakétaincedenst a belarus vezető. Szerinte akkor, amikor az ukránok kilőtték a rakétát, nem volt orosz rakéta az ukrán légtérben.

Lukasenka az amerikai elnök reakciójáról – miszerint elismerte, nem Oroszországból jött a rakéta – azt mondta: „Jól csinálta Biden, jár az elismerés”. Úgy folytatta: „Kemény háborút folytatnak ellenünk. Ez a példa sokatmondó. Gyorsan megbotlottak és meghátráltak, mint a tolvajok. A téma nyugaton már lekerült a címlapokról. Nos, ez még csak a kezdet.

A lengyelek és az ukránok sajnálják, hogy nem orosz rakéta volt

– szögezte le Lukasenka.

„Kell nekik a provokáció, az eszkaláció. Ezért kell vigyázni a népünkre, a gazdaságunkra. A gazdaság áll mindennek a középpontjában. Erős gazdasággal semmilyen háború nem fog elrettenteni minket” – mondta a fehérorosz elnök.

Nyitókép: EyePress News / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
19Vs1...
2022. november 22. 14:07
Ezek után szinte biztos . hogy védik a hoholok légterét . A lengyelek bevállalták a hoholok kiképzését . Valóban sok lengyel " önkéntes " van ukrajnában . Szerintem meg attól félnek , hogy az oroszok nem csak eltévedt rakétákat , hanem " véletlenül eltévedt " rakétával is megkínálják őket . Evvel lehetőséget adnak arra , hogy élesben is kipróbálhassák a légvédelmi rendszerüket . A kiképzetteknek , hogy próbára tegyék tudásukat . Bár nem árt , ha egy nyugtatóval kezdik a napot . Most már a lengyeleké is . Ha tagok lesznek , akkor be kell segíteni mindenhova , mert most még önkéntes alapon támogatnak akit akarnak .
formaegy
2022. november 21. 17:06
"A lengyelek és az ukránok sajnálják, hogy nem orosz rakéta volt" Ez sajnos az igazság! A lengyelek a tények ismeretében szó szerint feláldozták honfitársaikat, hogy a gyilkos puccosseggű aljas provokációja célba érjen - 3. világháború! Milyen aljas kormányfőnek, embernek kell ahhoz lenni, hogy a valós tények ismeretében magasról leszarja, hogy egy aljas tudatos, ártatlan lengyel emberek életét követelő gyilkosságot hajtott végre a puccosseggű náci?! Ilyen aljas kormányfőnek, embernek, aki magasról leszarja a lengyel emberek életét, hogy kielégítse a gyilkos puccosseggű, és az USA érdekeket!!!!!!!!!! Ez a gyalázat!!!!!!!!!!!!!!!!
Pandaka pygmaea
2022. november 21. 16:57
Úristen, már megijedtem, hogy Orbánt.... :D De remélem, hogy a 444 és a többi moslék rohadtul kiborul most ezen is, mégiscsak egy dittátor (aki isten tudja, kinek szurkol a vb-n) dicsérte meg Bident.
dezilluzionista
2022. november 21. 16:56
Hipokrita.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!