EP-törvényhozó a Politicónak: Mindennapos a kicsinyes korrupció

2023. január 26. 15:15

A Politico is bizonytalan abban, hogy lesz érdemi változás az EP-ben a tervezett reformok hatására.

2023. január 26. 15:15
null

„Leszámolás? Az nem létezik” – idézte a Politico Gwendoline Delbos-Corfield francia Zöldpárti képviselőt, aki támogatja azt a javaslatot, hogy az Európai Parlamentben a visszaéléseket feltáró személyeket törvénnyel védjék a feletteseik befolyásától. 

– fogalmazott Corfield képviselőtársairól.

Egy, a Politicónak nyilatkozó törvényhozóra hivatkozva azt írták, hogy „noha az Európai Unió zászlajára tűzi a korrupció elleni harcot, az inkább másokra és nem a parlamentre vonatkozik”. A törvényhozó hozzátette, „mindennapos a kicsinyes korrupció”.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a brüsszeli korrupciós botrány is csak

Eltökélt az EP-elnöke a reformokat illetően

A Politico hangsúlyozta, Metsola eltökéltnek látszik a reformokat illetően, ám azokkal „sok ellenséget gyűjthet magának, még a pártján, az Európai Néppárton belül is”. De abban a cikk szerzői is bizonytalanok, hogy valóban lesz-e érdemi változás az EP-ben.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az Európai Parlament több jelenlegi és korábbi képviselője ellen is nyomoznak a belga hatóságok korrupció gyanúja miatt.

is beszámolt, az Európai Parlament több jelenlegi és korábbi képviselője ellen is nyomoznak a belga hatóságok korrupció gyanúja miatt.

Nyitókép illusztráció. Fotó:Képernyőfotó

***

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2023. január 28. 00:40
Ezek a képviselők már csak a saját korrupciós pénzükért jártak be. Folyik az ülés és üres a terem. 20.000 apparátus a 27 országnak.
blondibarbi
2023. január 27. 15:52
"európai értékek" :-)))))))))))))
Takagi
2023. január 26. 18:08
Kicsinyes? Ne szerenykédjenek, nagy, nagyon nagyban megy a játék.
nyugalom
2023. január 26. 17:49
Ujhülye, gyöngyösi meg a többi dobrevaval az ele, most sunyitanak! Dollár ügyben, iskola ügyben! Millllyen erdekes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!