Minősített iratokat találtak Biden korábbi irodájában

2023. január 10. 06:06

Trump rákérdezett, mikor tartanak Bidennél is házkutatást.

2023. január 10. 06:06
null

Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgál több minősített jelzéssel ellátott dokumentumot, amelyeket Joe Biden elnök még hivatali idejét megelőzően használt irodájában találtak novemberben – közölte Fehér Ház hétfőn. Az elnök különleges jogtanácsosa elmondta, hogy kis számú minősített megjelölésű dokumentumról van szó, amiket az elnök jogi képviselői találtak meg, amikor kiürítették a Penn Biden Centerben található irodákat, amelyeket Joe Biden alelnöksége után használt mintegy két éven át.   

A dokumentumokat egy zárt szekrényben találták meg november 2-án – közölte Richard Sauber, jogtanácsos, aki hozzátette, hogy a megtalálást követően rögtön értesítették a Fehér Házat, és

az iratokat a következő napon átszállították az Egyesült Államok nemzeti levéltárába

(National Archives). Az elnöki jogtanácsos azt is közölte, hogy november eleje óta az elnök személyi jogászai együttműködnek a leváltárral és az igazságügyi minisztériummal annak érdekében, hogy megállapítsák, a 2017. januárjáig tartó Obama-Biden adminisztráció minden irata az előírás szerint a levéltár birtokában van.   

Donald Trump, volt elnök a bejelentésre közösségi oldalán azzal a kérdéssel reagált, hogy

vajon az FBI mikor tart házkutatást Joe Biden otthonában, illetve a Fehér Házban?

Az előző elnök ezzel arra utalt, hogy nyáron a floridai otthonának irodáiban a nyomozóhatóság az igazságügyi minisztérium kezdeményezésére tartott házkutatást, amelynek során hivatali idejéből származó minősített dokumentumokat kerestek. A floridai Mar-a-Lago ingatlanban a nyomozók több minősített jelzéssel ellátott iratot foglaltak le augusztusban, amit követően az igazságügyi minisztérium mérlegelési körébe tartozik, hogy bűnügyi eljárást indít-e Donald Trump ellen.

Címlapkép: MTI/AP/Carolyn Kaster

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2023. január 11. 08:41
Ukrajnában nagyon sok amcsi érdekeltségű vagyon van vagy volt . Köztük a bidé família vagyona. Földek , laborok És egyéb befektetések. Valamint az amcsi fegyvergyártók az USA-ban .Aztán megpróbálták az oroszokat körbe rakni NATO lomokkal ami nem smakkolt az orosznak . Teljesen jogosan hiszen megállapodtak , hogy nem terjeszkedik tovább a NATO. Aztán valahogy túl lőttek a célon és ez felbosszantotta Moszkvát. Pedig jelezte , hogy ennek nem lesz jó vége. Aztán most az ami és a világ pénzéhes oldala a fotelból ülve Ukrán embereket küld a halálba. Azok a fiatalok Biden és családja valamint az UNIÓS pénzéhes rohadékokért halnak meg . Zselé pöcs meg a kapott pénzekért leszarja azt hogy mi lesz a hontársaival. A kis ofsor számlája meg szépen gyarapodik. A Magyar baloldali moslékok ugyan ezt tennék .Ha rajtuk múlna a gyerekeink lehet , hogy árván nőnének fel.
Rizsa
2023. január 10. 11:54
Érdekes most nem vergődik a baloldal . Nahát neki szabad.
irondome
2023. január 10. 09:02
"az elnök különleges jogtanácsosa elmondta, hogy kis számú minősített megjelölésű dokumentumról van szó, amiket az elnök jogi képviselői találtak meg" Frankó jogi "képviselők" akik ennyi év után -az alelnöksége (!) után két évig használt irodában hirtelen "megtalálják" a minősített iratokat. Úgy tűnik, Biden már a háttérhatalomnak is ciki.
LancelotDuLac
2023. január 10. 08:51
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!