Orosz külügy: Moszkva semmisnek tekinti a Nemzetközi Büntetőbíróság Putyin ellen kiadott letartóztatási parancsát

2023. március 17. 17:49

„Oroszország nem működik együtt ezzel a szervvel, és az ICC-től származó előírások jogilag semmisek lesznek számunkra" – hangsúlyozta az orosz külügyi szóvivő.

2023. március 17. 17:49
null

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen

Oroszország nem ismeri el a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) joghatóságát, ezért jogi értelemben is semmisnek tekinti a Vlagyimir Putyin orosz elnök és Marija Lvova-Belova gyermekjogi ombudsman „letartóztatását” elrendelő határozatát.

Ezt Marija Zaharova külügyi szóvivő közölte pénteken a Telegram-csatornáján. 

Oroszország nem működik együtt ezzel a szervvel, és a Nemzetközi Büntetőbíróságtól származó esetleges letartóztatási előírások jogilag semmisek lesznek számunkra" – hangsúlyozta az orosz külügyi szóvivő.

(MTI)

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV  SPUTNIK  SPUTNIK VIA AFP

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kékFogúHarald
2023. március 18. 09:29
Putyin mikor küldi el a flottáját Rotterdam kikötőjébe?
szürkemókus
2023. március 18. 09:04
Mióta lett olyan fontos az ukrán árvák sorsa? "Mykola Kuleba ukrán gyermekjogi ombudsman szerint Ukrajna gyakorlatilag egy béranya-szupermarket lett. „A gyerek árucikké válik, a nő pedig maga az inkubátor, ami hordozza és védi a terméket valaki más számára. Ha a vevők a terhesség alatt úgy döntenek, hogy mégsem szeretnének gyereket, akkor a nőnek abortuszra kell mennie. Ha nem teszi, akkor vissza kell fizesse az összes befektetett költséget. Ha pedig szülés után a vevők mégsem akarják elvinni a gyereket, akkor árvaházba kell adni, hiszen a béranyának nincs joga megtartani” - mondta Kuleba"
Dezsőke
2023. március 18. 08:33
...miért is? ...miért most? .-miért nem a háború végén ítélkeznek? minden háborús bűnt feltártak már bizonyíthatóan? mindkét oldalon? az előző évek, évtizedek háborús bűnei felett már ítélkezett a Hágai Bíróság?
themen
2023. március 17. 23:32
Pótcselekvés. A nyugati vezetők érzik, hogy elvesztették a háborút. Tehetetlen dühük miatt egyre nevetségesebbé válnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!