Demkó Attila a kiszivárgott NATO-iratról: Részben hamisítvány, de eredetin alapul

2023. április 08. 07:10

A szakértő szerint az orosz veszteségről szóló rész „nagyon nem stimmel”.

2023. április 08. 07:10
null

Titkosított amerikai és NATO- dokumentumok szivárogtak ki, a Pentagonban szervezték az ukrán ellentámadást. A dokumentumok az ukrán hadsereg megerősítésére készült titkos amerikai és NATO-terveket tartalmazták, Washington szerint csak orosz dezinformációs kampányról van szó – írta meg lapunk pénteken.

Erre reagált Facebook-oldalán Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, aki az állítólagos dokumentumokról több fényképet is megosztott. Mint fogalmazott, 

„Teljes képtelenség a 17 ezer halott (jóval több) de a repülőeszköz veszteség is. Az oroszok ezt elszúrták, 50/60 ezer még hihető lett volna. Az orosz propaganda is pont ez a 17 ezer halottat tolja egyébként milblogger csatornákon” – tette hozzá.

Az ukrán veszteségekről szóló információk reálisak

Demkó Attila bejegyzését azzal folytatta, hogy ugyanakkor az ukrán veszteség reális, „a 70 ezer körüli halott”.

– fűzte hozzá.

„Építik a zavart az ukrán vezetésben”

A szakértő szerint a kiszivárgott irat „részben hamisítvány, de eredetin alapul, kb. tényleg így néznek ki a valóságban az ilyen anyagok, formátum, stb., de pont az egyik a legfontosabb adat, az orosz veszteség nagyon nem stimmel”.

„Ezt eltekintve ügyes, mint ahogy a kijevi művelet is amivel építik a zavart az ukrán vezetésben – a ki az orosz ügynök játék – körbelövik Zelenszkijt” – hívta fel a figyelmet Demkó.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Demkó Attila Facebook-oldala

***

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
snowwolf
2023. április 08. 19:24
A hozzászólások 80%-a nem a cikk tartalmához fűzött mondanivaló. Tudatosan tereltek? Amennyiben ez nagyon is valószínű, azt jelenti, hogy a cikk tartalma fontos. Újra elolvasom.
Igazszó
2023. április 08. 17:53
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
Akitlosz
2023. április 08. 13:53
Demkó egy hamisítvány, de eredetin alapul.
AnyádSeSzeret
2023. április 08. 13:33
Mondjuk Demkó megint elfelejti, hogy Kiev Independent a BBC-vel közösen is "csak" 18 ezer orosz halálát tudta eddig 1 évnyi kutatómunkával megerősíteni. Hol van itt akkor az ukránok által közölt 250 ezer? Vagy ukránok ráhúzzák a szakadár (ukránok) halálokat is az orosz listára? Innentől kezdve tök mindegy, hogy mennyi az annyi, mindkét oldal maszatol. Ukrán oldalon viszony látványosabban próbálják fedni a számokat és mindig morcik ha rajtuk kívül valaki számokat dob be az éterbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!