Kirúgták a tanárt, mert a transznemű diáklányt lánynak nevezte

2023. május 25. 16:16

Félre-genderezte a diáklányt, kirúgták a keresztény matektanárt. És határozatlan időre eltiltották a tanítástól.

2023. május 25. 16:16
null

Az Egyesült Királyságban egy keresztény matematika tanár nem volt hajlandó a magát transzneműként identifikáló diáklány esetében az általa preferált névmást használni. A tanárt határozatlan időre eltiltotta a Tanügyi Szabályozó Ügynökség a tanítástól. Az ügynökség arra a következtetésre jutott, hogy

az eltiltás arányos és közérdekű, mivel az visszaadja a szakmába vetett bizalmat, ami a tanár cselekedete miatt szerintük elveszett.

A TSzÜ szerint a tanár a lány „félre-genderezésével” a nem tartotta tiszteletben annak méltóságát és nem biztosította a tanuló jólétét. Azt, hogy a beszámoló szerint a keresztény tanár nem ért egyet a melegek házasságával, szintén bizonyító erejűnek találta.

A TSzÜ intoleránsnak nevezte a tanárt, és „meggyőződött arról, hogy Sutcliffe úr elfogadhatatlan szakmai magatartást tanúsított,  és a szakma rossz hírnevét keltheti”.

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. augusztus 30. 20:35
Churchill szabna akkorát a fejükre, hogy újra lehullana a vasfüggöny a normálisok és az elfajzottak közé.
tapir32
2023. május 26. 20:35
„A genderideológia ma az egyik legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítás” – fogalmazott Ferenc pápa Hogy miért veszélyes a genderideológia? Azért, mert összemossa a különbségeket a férfiak és a nők között. Az emberiség növekedését a különbségek feszültsége táplálja. A nemek közötti egyenlőség kérdése felhígítja a különbségeket, és a világot egyformává, unalmassá teszi, és ez ellentétes az emberi hivatással – folytatta az interjúban a katolikus egyházfő, hozzátéve, hogy az emberiség gazdagsága a különbségekben rejlik. Ferenc pápa kifejtette, azért beszél minderről, mert egyesek kissé naivak, és azt hiszik, hogy ez a haladás útja, és nem tesznek különbséget a szexuális sokféleség és aközött, ami már a nemek antropológiája. – Ez rendkívül veszélyes, mert megsemmisíti a különbségeket, és ez megsemmisíti az emberiséget, az emberiség gazdagságát, mind a személyes, mind a kulturális, mind a társadalmi különbségeket – részletezte.” Koren-Karczub Tímea Magyar Nemzet 2023. 03. 12. https://magyarnemzet.hu/kulfold/2023/03/ferenc-papa-a-genderideologia-rendkivul-veszelyes
nedudgi
2023. május 26. 13:18
Ungár Klára manapság vajon milyen büntetést kapna az USA-ban, ha valakit melegnek nevezne? :D
Megtalálta
2023. május 26. 10:58
A fiúknak fütyijük van, a lányoknak meg puncijuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!