Etnikumok közötti harmóniáért díjazták Iohannis román elnököt

2023. június 05. 08:42

A Német Polgári Díjat vehette át Klaus Iohannis Düsseldorfban.

2023. június 05. 08:42
null

A különböző etnikumok harmonikus együttélésének támogatásáért kapott díjat Iohannis román elnök – írja a Főtér.ro.

A Bad Harzburg Polgári Alapítvány által adományozott Német Polgári Díjat vehette át szombaton az egyébként erdélyi szász származású Klaus Iohannis Düsseldorfban. Az indoklás szerint „a különböző etnikumok harmonikus együttélésének támogatását, a szabadság, a demokrácia és a pluralizmus melletti elköteleződését, a szülővárosa, Nagyszeben korszerűsítéséért végzett munkáját, valamint a korrupció elleni küzdelem támogatását és az egyesült Európa eszméje iránti elkötelezettségét” ismerték el a kitüntetéssel.

 

Nyitókép: Malte Ossowski / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance / AFP 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atti bá
2023. június 05. 19:00
Ha obamaki vagy arafat kaphattak nobelt, akkor ez a szász kutya belefér. Bohócok bohócnak , ez a divat ma.
Fila2020
2023. június 05. 12:09
Valószínű az ukrán - román harmóni megteremtéséért kapta Johannis ezt az elismerést.
lendvaiildiko
2023. június 05. 11:23
A német Johannis a nevét is románosította Iohannis-ra. A jó román: ő már csak tudja. https://t-rex.egologo.transindex.ro/klaus-johannis-eminescut-olvas-fel-mit-jelent-jo-romannak-lenni/ KLAUS JOHANNIS EMINESCUT OLVAS FEL: MIT JELENT JÓ ROMÁNNAK LENNI? BEJEGYEZVE - FŐCZE - JAN 15, 2015 - HOPPÁCSKA Klaus Johannis államfő a román kultúra napja – január 15. – és Mihai Eminescu, a román nemzet költője születésnapja alkalmából Eminescut olvas fel. De nem verset, vagy irodalmi értekezést keresett ki az államelnök, hanem Eminescu – amúgy meglehetősen a román ősrögös konzervativizmus berkeiben mozgó – publicisztikáját találta érdemesnek megosztani velünk. Íme Eminescu véleménye arról, hogy mit jelent jó románnak lenni. Már csak az a kérdés maradt, hogy mit tudhat erről Klaus Johannis?
Gábrielcsillaga
2023. június 05. 11:14
Erre a libsi díszmajomra( és a többire) illik az alábbi idézet: Rágalmazók , fosztogatók Díjakat egymásnak osztogatók Ár cédula mindenen Tárgyakon és embereken OSSIAN
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!