Az ügyészség megtiltaná Trumpnak, hogy a nyilvánosság előtt beszéljen büntetőügyéről

2023. augusztus 05. 21:21

Szerintük Trump bejegyzéseinek a közösségi médiában megfélemlítő ereje lehet.

2023. augusztus 05. 21:21
Former US President and 2024 hopeful Donald Trump waves as he leaves after speaking at the Alabama Republican Party's summer dinner in Montgomery, Alabama, on August 4, 2023.

Az ügyészség eltiltaná Donald Trumpot a nyilvános megszólalástól az ellene legutóbb megindított vádeljárás részleteivel kapcsolatban. A bíróság szombaton két napot adott a válaszra a volt elnök számára.

Az igazságügyi minisztérium által felügyelt szövetségi vádhatóság pénteken adta be kérelmét a washingtoni kerületi bírósághoz, ahol csütörtökön vádat emeltek Donald Trump ellen a 2020-as elnökválasztás után történt események miatt.

Az ügyészek azt szeretnék, hogy a bíróság tiltsa meg Donald Trumpnak és jogi képviselőinek, hogy az ügy részleteiről kommunikáljanak a nyilvánosság előtt. Szerintük erre azért van szükség, mert annak megfélemlítő ereje van, ha Trump a megkapott dokumentumok alapján oszt meg információkat a közösségi médiában „tanúkról, bírókról, ügyészekről, és másokról, akiknek köze van az ellene folyamatban lévő jogi ügyekhez”.

Ezt arra alapozzák, hogy korábban saját közösségi média felületén, a Truth Social-ön azt írta,

 

„Ha ti engem üldöztök, akkor én benneteket foglak üldözni”.

 

Tanya Chutkan, az ügyben eljáró bíró szombaton azt közölte, az ügyészi indítványra hétfő délutánig várja Donald Trump jogi képviselőinek válaszát.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ELIJAH NOUVELAGE / AFP

    

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. augusztus 19. 13:31
Már a látszatra sem figyelnek.
Voloka
2023. augusztus 08. 14:13
De szép is az a liberális demokrácia! Megmondják, hogy a szólásszabadság nevében miről szabad beszélni és miről nem. Beszarok!
Csigorin
2023. augusztus 06. 20:25
bezzeg abban a diktatura Oroszorszagban navalni meg a bortonbol is twittelhetett, mig a demokratikusan uldozott politikai ellenfelet el akarjak hallgattatni
olajfa1
2023. augusztus 06. 20:21
Még szerencse hogy ott "SZÉÁS SZABADSÁG VAN"... milyen fasisztázás lenne ha ezt egy Magyar bíróság hozta volna meg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!