Trump ártatlannak vallotta magát a georgiai választási csalási ügyben

2023. augusztus 31. 18:30

Trumpot az amerikai állam 2020-as választási eredményeinek megdöntésére irányuló összeesküvéssel vádolják.

2023. augusztus 31. 18:30
TRUMP, Donald

Donald Trump volt amerikai elnök ártatlannak vallotta magát a georgiai választási csalás ügyében, lemondva a jövő heti bírósági megjelenés jogáról – olvasható a BBC-n. 

Trumpot az amerikai állam 2020-as választási eredményeinek megdöntésére irányuló összeesküvéssel vádolják, 19 másik emberrel együtt. 

A korábbi elnök múlt héten adta fel magát az atlantai Fulton megyei börtönben, ahol fénykép is készült róla. 

Trump többször is tagadta, hogy bármi rosszat tett volna, és az ügyet politikai indíttatásúnak minősítette.

Trump lemond jogairól

Egy csütörtökön benyújtott bírósági dokumentumban Trump azt mondta, hogy „teljes mértékben tisztában van” a vádak természetével és a bíróság előtti megjelenéshez való jogával.

Jogaim megértésével ezennel szabadon és önként lemondok arról a jogomról, hogy jelen legyek a vád alá helyezésemnél, és arról a jogomról, hogy azt nyílt tárgyaláson olvassák fel nekem” 

– áll az aláírt dokumentumban.

A georgiai Fulton megye az egyetlen olyan joghatóság, ahol vádat emeltek ellene, és ahol a vádlottak választhatnak akár úgy is, hogy nem jelennek meg a bíróságon, amikor hivatalosan vádat emelnek ellenük büntetőügyekben. Az ügy mind a 19 vádlottját azzal vádolják, hogy megsértették a georgiai Rico-törvényt.

Az Egyesült Államokban és szövetségi szinten is a Rico-törvényeket arra használják, hogy az ügyészek összekapcsolhassák a törvényt megszegő alárendelteket azokkal, akik parancsot adtak vagy megszervezték a bűncselekményt.

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 19. 17:03
Bohóc-pojáca.
Chekke-Faint
2023. augusztus 31. 19:11
A tűzzel játszik az USA lipsi gittegylete. Kurva nagy polgárháborű lehet ebből, ha erőltetik....
flesh ripper
2023. augusztus 31. 19:02
A jogállamiság cinikus, brutális sárba tiprása: USA.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. augusztus 31. 18:55
bolsevik koncepciós per - home of tha brave land of the free ugyi? amerika a sátán birodalma- anno mikor irak -irán és a muszlim világ mondta nevettem - ma már nem nevetek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!