Kitüntetik a német szocik az oroszokhoz dörgölőző exkancellárt

2023. szeptember 14. 11:52

Elásta a csatabárdot Gerhard Schröder és a Szociáldemokrata Párt.

2023. szeptember 14. 11:52

Kibékült egymással Gerhard Schröder, egykori német kancellár és pártja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) – írja a Der Spiegel. A napilap beszámolója szerint „bombaként” robbant az a hír, hogy Gerhard Schrödert kitünteti az SPD. Az indok az, hogy Gerhard Schröder kereken hatvan évvel ezelőtt, 1963-ban lépett be a pártba.

Ezt is ajánljuk a témában

Általános vélekedés szerint egyfajta „gesztusnak” számít az is, hogy a jubileumi jelvény, valamint a díszoklevél átadását az „évfordulós napra”, azaz október 27-re tervezik: Gerhard Schröder pontosan huszonöt évvel korábban, 1998. október 27-én foglalta el a kancellári széket.

Schrödert korábban oroszbarátsággal vádolták, és ki akarták zárni a párt tagjainak sorából. Az egykori kancellár szoros kapcsolatokat ápolt Vlagyimir Putyinnal, akit közeli barátjának tartott, emiatt a német politikában számkivetetté vált. A párt nyomására meg kellett válnia orosz vállalatokban betöltött tisztségeitől is. Azt ugyanakkor leszögezte, hogy „nem szakít Vlagyimir Putyinnal”.

***

Nyitókép: Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2023. szeptember 14. 23:21
Jól jön az öreg a háznál, ha olcsó energiahordozókra van szükség. Vajon mire készülnek? Hamarosan változik a széljárás?
Kovács Ubul
2023. szeptember 14. 17:53
Kellemetlen a címadás a hazai műmuszkáknak :))
Lisa
2023. szeptember 14. 16:22
Már megint ez a címadás! TÖBB TISZTELETET AZ OLVASÓKNAK!
nempolitizalok-0
2023. szeptember 14. 16:19
Vajon a szerző kikhez dörgölődzik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!