Hová süllyedt 1956 óta a „civilizált” világ?

2023. október 17. 13:54

Magyarországon 1956-ban nem volt népirtás, a szovjet csapatok „csak” lőtték a felkelőket és a lakóházakat.

2023. október 17. 13:54
null
Jeszenszky Géza
Jeszenszky Géza
Index

„Volt egy tatárjárás, a hazánkon végigszáguldó mongol–tatár hadak mindenkit megöltek, akit megtaláltak. A vallásháborúkban hitükért gyilkolták egymást az európaiak. Az I. világháború tízmillió halottja (elsősorban harcoló katonák) után mindenki fogadkozott: soha többé. Oroszországban győzött Lenin és a bolsevizmus, válogatás nélkül ölte »az osztályellenséget« és mindenkit, aki nem állt melléje.

Azután jött Hitler és a nácizmus, pusztán származási alapon meggyilkolt jó hatmillió embert, de mindenkit megöletett, aki szembeszállt az ordas eszmékkel. Ellenfele, Sztálin, elsősorban saját népét tizedelte meg vagy küldte a Gulág poklába, és ugyancsak mindenkit, aki szembeszállt vele. Kambodzsában a maoista–kommunista Vörös Khmer kétmillió polgártársát irtotta ki politikai fanatizmusból. Voltak újabb népirtások, Ruandában közel egymillió tuszi és mérsékelt hutu lett az áldozata a törzsi ellentétnek.

De mindezt az embertelenséget a kortársak – vagy a tényeket megismerő utókor – a legerősebb szavakkal ítélte el, s ha mód volt rá, büntette meg az elkövetőket.

Magyarországon 1956-ban nem volt népirtás, a szovjet csapatok »csak« lőtték a felkelőket és a lakóházakat.

Akkor tényleg az egész civilizált világ a magyarokkal rokonszenvezett, tüntettek mellettünk, segítettek, ahogy tudtak. Naiv kommunisták tízezrével léptek ki a kommunista pártokból.

És mit látunk ma? A Hamász arab terrorszervezet emberi mivoltukból kivetkőzött fanatikusai válogatás nélkül gyilkolták a zsidó lakosságot, nem kímélve nőket, gyermekeket, mozgásképteleneket. Az is elfogadhatatlan a szememben, hogy nem kevesen megértik, sőt helyeslik az Ukrajna ellen elkövetett orosz agressziót, és szemet hunynak az orosz hadsereg háborús bűntettei fölött.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JACK GUEZ / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProletarFC
2023. október 18. 16:44
A szocializmus korszaka és a mongol-tatárjárás között alapvető különbség, hogy a megszálló mongoltatár a magyar nehéz- és könnyűipar fejlődését és termelését nem támogatta azzal, hogy nyersanyagokat szállítottak volna Magyarországnak, hogy itt iparcikkek készüljenek belőlük.
YouTubeRight2Laugh-Tamas
2023. október 18. 11:29
Megtorlás volt! Leszámolás! Besúgók és provokátorokkal lett tele az ország! Nehogy már utólag egy békemissziót lásson bele🥸
Chekke-Faint
2023. október 18. 07:33
Hová vittétek? Mert te is hangya vagy a bolyban....
taamas-2
2023. október 18. 07:02
Sajnálattal kell leírnom, hogy a szerző Idióta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!