Iráni elnök: „Izrael átlépte a vörös vonalat, ami mindenkit cselekvésre kényszeríthet”

2023. október 29. 08:14

Ebrahim Raiszi Amerikának is üzent.

2023. október 29. 08:14
Iranian President Ebrahim Raisi

Az iráni vezető határozottan kijelentette, hogy a cionista rezsim átlépte a vörös vonalakat, ami komoly válsághelyzetet teremtett a térségben – írta meg a Magyar Nemzet.

Ebrahim Raiszi az arab Al-Dzsazíra televíziónak adott interjújában elutasította azokat a vádakat, amelyek szerint Irán kötődik a Hamász Izrael elleni támadásaihoz. Ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy Irán nem fogja figyelmen kívül hagyni, hogy az Egyesült Államok beavatkozik a Gázai övezeti konfliktusba.

A cionista rezsim bűncselekményei átlépték a vörös vonalakat, ami mindenkit cselekvésre kényszeríthet. Washington azt kéri tőlünk, hogy ne tegyünk semmit, de továbbra is széles körű támogatást nyújtanak Izraelnek.

Ebrahim Raiszi nagy problémának látja, hogy az Az Egyesült Államok nem veszi figyelembe Irán figyelmeztetéseit, és továbbra is támogatást nyújtanak Izraelnek.

Őszintén mondom az amerikai államférfiaknak, akik jelenleg a népirtást irányítják Palesztinában, hogy nem üdvözöljük a háború kiszélesedését a régióban. Azonban, ha a Gázai övezetben folytatódik a népirtás, nem menekülhetnek meg ettől a tűztől

– tette hozzá Ebrahim Raiszi .

Az iráni elnök az X közösségi oldalon közzétett közleményében is megerősített, hogy Izrael átlépte a vörös vonalat.

Az iráni elnök bejegyzését itt tekintheti meg:

A feszültség továbbra is magas marad a Közel-Keleten, és az események alakulása az egész világra kihatással lehet. A nemzetközi közösség figyelemmel kíséri a helyzetet, és várja, hogy hogyan reagálnak a vezető hatalmak az egyre mélyülő válságra a régióban.

***

Nyitókép: Morteza Nikoubazl / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
muszlim1970
2023. december 08. 00:54
Amióta ott gyilkolásznak átlépték!Allah segítse a hős iráni nemzetet atombombához!
cccbasatu
2023. október 30. 05:55
-No-no,ha Irán beszáll a háborúba akkor Izraelnek vége mert akkor az arab világ is beszáll és Putyin is meg a többi iszlám állam!Nos a 3. világháború már kiteljesedni látszik!
Mandiner444hu
2023. október 29. 17:48
2023.10.07. muzulmán tömegmészárlás: 1400 zsidó meggyilkolása. Erről az abroszfejű hallgat.
tailor
2023. október 29. 17:25
ez egy hurok. és nem holmi vonal. ti benne vagytok. üdv.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!