Netanjahu: A Hamász minden tagja halott ember

2023. október 12. 06:18

Az izraeli miniszterelnök beszédében hangsúlyozta, az USA támogatása kritikus fontosságú a mostani helyzetben.

2023. október 12. 06:18
null

A Times of Israel tudósításában arról ír, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök indulatos hangnemben beszélt arról, hogy eltörlik a Hamászt. Mint a kormányfő felidézte:

a Hamász terroristái embereket fejeztek le és égettek el élve, és nőket erőszakoltak meg, amivel szerinte még az Iszlám Államot is alulmúlták. „A Hamász minden tagja halott ember”

– szögezte le Netanjahu, aki beszédében arra is kitért: az Egyesült Államok támogatása kritikus fontosságú a mostani helyzetben.

„Izraelt a világ történetének legnagyobb terrortámadása érte”

Joáv Gallant védelmi miniszter is felszólalt az Izraelt ért támadás kapcsán. Mint fogalmazott: országukat a világ történetének legnagyobb terrortámadása érte. 1945 óta nem történt ilyen a zsidó néppel, mint most – mutatott rá. Mint fogalmazott: „a Hamászt, a Gázai övezet DAESH-ét – vagyis Iszlám Államát – eltöröljük a Föld színéről.

 Nincs olyan helyzet, amelyben megengedhető, hogy Izraeli gyermekeket öljenek meg, 

majd büntetlenül csinálják tovább a dolgukat” – húzta alá a tárcavezető.

Nemzeti egységkormány alakult Izraelben

Benni Ganc volt védelmi miniszter, az ellenzék politikusa is úgy fogalmazott, hogy bár megérti az izraeliek „félelmét és fájdalmát” amiatt, hogy megszűnt a biztonságérzetük, de az izraeli hadsereg továbbra is a régió legerősebb hadereje. Hozzátette azt is, hogy a kormánnyal nem politikai okokból működik most együtt, hanem azért, mert Izrael sorsa a tét.

Az együttműködésünk egyértelmű győzelemhez vezet (...) megvan az ideje a békének, és megvan az ideje a háborúnak is. Most a háborúnak van itt az ideje”

– mondta.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, nemzeti egységkormány alakult Izraelben. Ennek értelmében „háborús kabinet” alakul három taggal: a kormányfő, a védelmi miniszter és a Nemzeti Tábor elnöke (Ganz) részvételével. A koalíciós megállapodás értelmében a háború idején az izraeli parlament, a Kneszet nem fog olyan jogszabályokat elfogadni, amelyek nem kapcsolódnak a háborús helyzethez.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ohad Zwigenberg / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. október 12. 11:48
Akik ilyen gyalázatot meg merészelnek tenni más emberi lényekkel azoknak pusztulnia kell akik ilyen gyalázatot helyeselnek ehhez asszisztálnak, azoknak mennie kell ÖRÖKRE!
Vasalo
2023. október 12. 09:41
Ezt akkor Bécsben, Berlinben, Stockholmban, Nizzában, Párizsban kell kezdeni. Ott még van erre esély, Gázábsn sajnos már nincs.
szintetikus
2023. október 12. 09:29
Nem kell válogatni, úgyis radikalizálódik a többi. Izrael örök, minden más arrafelé nem számít.
Hekimeki
2023. október 12. 09:17
Igazi mocskos büdös vérzsidó vagy❗❗❗❗❗🤮🤮🤮🤮🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!