Szlovák felismerés: Orbán Viktor szavai visszhangoznak Európában

2023. október 09. 09:48

A szlovák lapok közül több is idézi Douglas Macgregor nyugalmazott amerikai ezredes véleményét, amely szerint az európai polgárok egyre nagyobb százalékban értenek egyet Orbán Viktorral.

2023. október 09. 09:48

Már a szlovák lapok is arról cikkeznek, hogy Douglas Macgregor világhírű amerikai publicista, nyugalmazott ezredes szerint Orbán Viktor szavai visszhangoznak Európában. Elsősorban arra gondolt,  hogy a kontinens lakosai közül egyre többen térnek át arra az álláspontra, amely szerint Kijev és Moszkva konfliktusa "nem a mi háborúnk", a legfontosabb pedig a mielőbbi tűzszünet és a békekötés.

Ezt is ajánljuk a témában

Macgregor gyakorlatilag a háború kitörése óta ismételgeti, hogy véleménye szerint Vlagyimir Putyin célja nem Kelet-Európa elfoglalása, hanem az, hogy a NATO és az Egyesült Államok ne telepíthesse szabadon a fegyvereit Ukrajnában.

Az amerikai szerző többször is "bölcs és okos magyar miniszterelnökként" hivatkozik Orbán Viktorra, akinek véleményét egyre több európai vezető ismételgetheti a jövőben.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2023. október 09. 19:00
II. Kárpátok Géniusza
xantua
2023. október 09. 18:26
Akkor legyetek szívesek kivonni a magyar erőket Koszovói békemisszióból. Mert nemsokára szerb támadás várható és a magyar el kell döntenie, hogy békére szavaz és ottmarad meghalni; vagy az életére szavaz és otthagyja a becsületét mint Srebrenicában a holland békefentartók.
DE JÓ
2023. október 09. 17:47
Látom, a buzik már megint begerjedtek a pozitív hírektől... :PPPPP Ettől függetlenül: Azért egy mandis újságírótól elvárható lenne annyi stílusérzék és történelmi ismeret, hogy elkerüli a "bölcs és okos vezérünk"-höz erősen hasonló szófordulatokat, mert nics olyan ember akinek erről nem az '50-es évek meg Észak-Korea és Románia, meg a talpnyalás jut az eszébe.
KBA98
2023. október 09. 17:40
Na ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!