A brit orvosok lekapcsolták volna a létfenntartó gépekről, Meloniék állampolgárságot adtak a nyolc hónapos csecsemőnek

2023. november 08. 16:17

Az ügyben megszólalt az olasz kormányfő is.

2023. november 08. 16:17

„Olaszország megadta az állampolgárságot a nemrég megkeresztelt, 8 hónapos, mitokondriális betegségben szenvedő kisbabának, Indi Gregorynak” – írta X-bejegyzésében Sachin Jose.

Mindez azután történt, hogy a brit igazságszolgáltatás az orvosok szakvéleménye alapján nem támogatta azt, hogy létfenntartó gépekkel életben tartsák. A posztból kiderült, hogy a kislányt a vatikáni Bambino Jesu kórházban fogják kezelni. 

Jose felhívta arra a figyelmet, hogy a szülei az elmúlt hónapok jogi csatározásai során

 folyamatosan küzdöttek a brit bíróságokon azért, hogy életben tartsák a lányukat.

Az influencer idézte Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt is, aki az ügyben úgy nyilatkozott, miután az olasz kormány döntött a kislány ügyéről, hogy „azt mondják, nincs sok remény a kis Indi számára, 

de a végsőkig mindent megteszek, hogy megvédjem az életét, 

és hogy megvédjem a mamájának és a papájának a jogát, hogy mindent megtegyenek érte, amit csak tudnak.”

Az rtl.hu is beszámolt az ügyről. A lap úgy fogalmazott, hogy a döntés – a szülők szempontjából – „győzelmet” jelent, ám a tragikus ügy érthető módon a briteket és az olaszokat is megrendíti.

Olaszország tiltja az eutanázia minden formáját

Indi az 1992-es állampolgársági törvény 9. cikkének (2) bekezdése alapján kapta meg az olasz állampolgárságot, amely lehetővé teszi a miniszterelnök számára, hogy állampolgárságot adjon külföldieknek, ha az ügyük „az állam érdekeit érinti”. Ebben az esetben azért adták meg, mert 

Olaszország tiltja az eutanázia minden formáját.

Indi most már átvihető az olasz kórházba, ám a „költözés” nem olyan egyszerű, hiszen a család új jogi eljárást folytat, amely kérdéseket vethet fel az Egyesült Királyság diplomáciai és nemzetközi kötelezettségeinek ügyében is. A család ügyvédje köszönetet mondott az olasz kormánynak és az olasz népnek Indi Gregory családtagjai nevében, és közölte, hogy azon dolgoznak, hogy elhárítsák a fennmaradó akadályokat, és Rómába vigyék a kislányt.

Mindeközben a szülők várják a brit Legfelsőbb Bíróság döntését arról, hol kell lenniük, amikor a kislányukat lekapcsolják a lélegeztetőgépekről. Az ügyvédek szerint a lehetőségek között szerepel a kórház, a hospice és Indi otthona is. A tárgyaláson nem került szóba az olasz kormány hétfői döntése.

A bíróság várhatóan szerdán délután mond ítéletet – írta az rtl.hu.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

A februárban született Indi Gregory mitokondriális betegségben szenved, egy olyan genetikai betegségben, amely megakadályozza, hogy a szervezet sejtjei energiát termeljenek.

A BBC  a család történetét eg riportban fel is dolgozta. Ezt alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2023. november 09. 00:15
Na, ez az igazi önzőség! Nem elég, hogy ennek a gyereknek így meg sem lett volna szabad születnie, most még ki tudja meddig kínozzák. Csakis a keresztényi szeretet nevében...
5m007h 0p3ra70r
2023. november 08. 18:34
Adott egy bármilyen állapotú cselekvésképtelen kiskorú. Az állapotát ne firtassuk mert arról töredékeiben sincs tudomásunk. Adott a nevében eljáró felnőtt. Adott egy hatóság és hatályos jog, amelyek elvitatják a gyermek a fennhatóság által biztosított élethez fűződő jogát. Megjelenik egy másik fennhatóság, amely ezt nem vitatja, majd saját teljes jogú polgárává jogosítja a kiskorú személyt Most tekintsünk el attól, hogy a két ország közt ez milyen diplomáciai és jogelvi problémákat vet fel. Képzeljük el, hogy nyílt társadalmakban élünk, ahol nincsenek szigorú jogi keretek, sem autoritás alá rendelt joghatóságok, még maga autoritás sem amelyet a többségi akaratnak megfelelően konszenzuálisan elfogad mindenki ügydöntőként a már említett kereteket figyelembe véve. Kki, hol, hogyan és milyen szempontok alapján döntik majd el a hasonló ügyeket? Mi adja a döntés normatív aspektusait, azok mi alapján szereznek maguknak érvényt, vagy többségi legitimációt? Capisce?
Jose
2023. november 08. 17:59
A bírósági eljárást fel kell függeszteni, mert van egy kórház, ahol fogadják a beteg gyereket. Ha jól értem, arról van szó, hogy a gyerek helyett a köcsögök bírósága dönt arról, hogy a gyereket "eutanáziában részesítsék". Ez abszurdum. Úgy meg méginkább, hogy nem kell az angol hülyéknek életben tartaniuk drága pénzért a kislányt, mert egy másik ország átvállalta ezt. Mi a faxom az, hogy ezek után a szülők várják a bíróság döntését? Én kérném a római kórházat,hogy azonnal küldjenek érte egy repülőgépet és mentsék ki az angol hülyék karmaiból és szállítsák el. Bizonyára gond nélkül megtennék.
connorj
2023. november 08. 17:30
https://m.youtube.com/watch?v=Z0RCZ-dqExw&t=1071s&pp=ygUhYWhyaW1hbiBpbmthcm7DoWNpw7NqYSBhIGhhcm1zZGlr Folyik az ember-vér, Nő a káosz. Gyilkolnak. DE: MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 https://vasarnap.hu/2019/01/09/a-budai-varbol-orzi-a-nemzetet-szent-mihaly-szobra/ https://m.youtube.com/watch?v=prQcjgGJLa8&t=8s&pp=ygUSYmlzdGV5IHpzdXpzYSAyMDIz https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/89/Matthias_Gr%C3%BCnewald_-_The_Resurrection_%28detail%29_-_WGA10755.jpg MINDEN ÉLET SZÁMÍT 🤍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!