Súlyos jóslat: megmondta a sztárelemző, hogy hol robban majd ki a következő háború

2023. november 28. 08:54

George Friedman szerint az orosz-ukrán háború lényegében véget ért, Oroszország és Amerika már megkezdte a korai tárgyalásokat.

2023. november 28. 08:54
null

Az orosz–ukrán háborút 2008-ban már megjósoló George Friedman szerint az ukránoknak el kell fogadniuk egy mérsékelt területvesztést a Donyeck-medencében, a valódi tárgyalás pedig az Egyesült Államok és Oroszország között zajlik majd – írta meg az Index

Friedman szerint Washington és Moszkva már megkezdték a korai tárgyalásokat. 

„Oroszországnak gazdasági győzelemre van szüksége a háború lezárásához, míg az Egyesült Államok profitálhat egy erősebb orosz gazdaságból” – tette hozzá Friedman.

A geopolitikai stratéga felidézte, hogy korábban is figyelmeztetett az orosz–ukrán konfliktusra, és most úgy véli, a háborúnak gyakorlatilag vége van, de még nem tudni, hogyan kell abbahagyni a harcot. Az elemző szerint Ukrajnának el kell fogadnia egy mérsékelt területvesztést a Donyeck-medencében.

Friedman szerint Oroszország nem érte el azt a stratégiai célt, amit tervezett, és az Egyesült Államok meg tudta akadályozni hogy közelebb kerülhessenek az ukrán határhoz. Az USA Friedman szerint nyitott az együttműködésre, ha a területi kérdéseket rendezik.

Az elemző hangsúlyozza, hogy Oroszországnak gazdasági sikerekre van szüksége a háború lezárásához, és az Egyesült Államoknak is érdekében állhat egy erősödő orosz gazdaság.

Azt állítja, hogy az USA már korábban is segített más országok újjáépítésében a háború után, és hasonlóan tenné Ukrajna esetében is.

Friedman a beszélgetés során rámutatott az Izrael–Hamász-háborúra is, azt mondva, hogy ezek a konfliktusok elkerülhetetlenek, de az időzítésük nem kiszámítható.

Amióta Nagy-Britannia elfogadta a zsidó államot, az arabok nyugati alapú fenyegetést láttak Izraelben. Az ebből hasznot húzó nemzetek, mint például Szaúd-Arábia, kerülik a háborúkat Izraellel. De időszakosan ez újra és újra megtörténik majd

– vetítette előre.

A jövő konfliktusai

A lap végül megkérdezte, hogy milyen új konfliktusok várhatóak majd 2024-es évben. A sztárelemző szerint jelenleg a Kaukázusra kell figyelni, ahol az oroszok épp szövetségeseket váltanak, valamint a Balkán is egy olyan térség, ahol a bennfentesek újabb konfliktust jósolnak.

Nyitókép: Pedro PARDO / AFP

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2023. november 28. 13:47
A megoldás csak az lehet, hogy a NATO és az EU abbahagyja Ukrajnát magához húzni. Sokan már megértették ezt, csak a vezetö globalista bünözök nem. Ez csak úgy lehetséges, ha a NATO átmegy provokativ támadó szervezetböl tényleges védelmi egyesülésbe. Legjobb lenne Magyarország nélkül. Az EU-nak már majdnem mindegy, hogy a hátralévö rövid idöre ukranácik tagok lesznek-e vagy sem . Már most úgy jönnek-mennek az EU-ban, mintha az övék lenne.
választópolgár
2023. november 28. 13:21
A "sztárelemző" nem jós, hanem a deepstate szócsöve, akik előre eltervezték 50 évre hogy mi fog történni. Érdemes nézni a cinikus gúnyos arckifejezését, amiben 2015-ben elmondta, hogy "nem akarjuk megölni az oroszokat csak egy kis fájdalmat okozni nekik" : https://www.youtube.com/watch?v=IuIoB--Al-I&t=52s
Gintonic68
2023. november 28. 11:40
"valamint a Balkán is egy olyan térség, ahol a bennfentesek újabb konfliktust jósolnak." A k.. va bennfentesek jósolnak vagy terveznek?? Az usa sem vonható ki a korábbi délszláv háború kiteljesedéséből, majd a "nagyszerű" lezárásából!!! Figyeljük a "bennfenteseket"!!!!
bagira002
2023. november 28. 11:31
Nem jóslat hanem amerikai terv . Amerika gazdasága hanyatlik valamelyik országot megtámadja lerombolja ott hagyja romokban közben hasznot húz belőle . Így volt ez vietnami , arab országok ,ukrán, palesztin kommunisták uszítása esetében ügyekben is . Európát egyenlőre nem bombázza Merkel eus elnök Amerika előtt térdre rogyott ,,egyesült európai unió ,, terv is amerikai találmány . Amerikai terv szerint az eus tőkés országok lesznek Amerika helytartója többi eus ország gyarmat . Nyugati tőkés világ Sorossal összejátszott ezért van hogy a háborúba az eut betudta vonni. Eus vezetők mindent megtesznek amit Amerika parancsol csak maradhassanak a pénzes zsák mellett . Lehet Amerika a körmükre néz nem lehet Kaili módra lopni , de a magán zsebbe csurran cseppen .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!