Egy zsinagógában azt tanították, hogy a Hamász terrortámadására adott válasz „népirtás”, eltávolították a tanárokat

2023. november 12. 15:03

Érdekesen oktatták az október 7-i eseményekre adott válaszreakciót.

2023. november 12. 15:03
Jewish Cemetery Potsdam

Két tanárt eltávolítottak egy Los Angeles-i charter iskolából, amely egyébként egy zsinagógában működik, miután az első osztályosoknak a „palesztinai népirtás” néven tartottak órákat arról, hogy Izrael milyen válaszreakciót adott az október 7-i terrortámadásra. Az esetről a New York Post számolt be.

Brian Schuldenfrei vezető rabbi egy pénteki sajtótájékoztatón újságíróknak elmondta, hogy az iskolában először azután alakultak ki feszültségek, hogy „bizonyos tanárok” megkeresték az iskola igazgatóját a Hamász október 7-i, Izrael elleni meglepetésszerű támadása után az iskola területén kitűzött izraeli zászlók miatt. Az igazgató pedig továbbította a rabbinak azt a kérdést, hogy mégis mennyi ideig lesznek kint a zászlók.

A rabbi erre kerek-perec leszögezte, hogy 

a kérdés maga is sértő, s olyan, mintha szeptember 11-i terrortámadások után kértek volna meg egy amerikait arra, hogy vegye le az amerikai zászlókat.

Az igazgató később arról szerzett tudomást, hogy „emberjogi” órát tartott az egyik panaszkodó tanár, amely során „a palesztinai népirtásról” tanított, s az óra után arról posztolt a tanár, hogy „a kedvencem az a gyerek volt, aki azt mondta: 

»Mi lenne, ha visszaadnák a földet Palesztinának, és találnának egy másik helyet, ahol élhetnének?«”. 

Igen, mindez egy zsinagógában hangzott el.

„A világnak tudnia kell, hogy aki Izrael kiirtására szólít fel, az az antiszemitizmus egy káros formáját űzi, a zsidók azon jogának tagadását, hogy ősi hazánkban éljenek” – szögezte le a rabbi.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. november 12. 21:42
"Pandaka pygmaea nov. 12. 15:22 Ohh... a más vallások ellen uszító muszlim imámokat mikor távolítják el? " Na ja: • https://tinyurl.com/yoawjk6z /A mecsetek valójában katonai támaszpontok • https://tinyurl.com/ytpe6m8p /bevandorlas-az-iszlam-doktrinaban-es-tortenelemben (Politikai Iszlám Tanulmányok Központ, Bill Warner PhD.) • https://tinyurl.com/ymcoqrqo /muszlim-imam: az-iszlam-a-kard-altal-terjed • https://tinyurl.com/ymp4a2nb /"harcolni-foguk-ha-egy-allam-a-sajat-teruleten-megakadalyozza-az-iszlam-terjedeset" • https://tinyurl.com/yvjzay99 /Térkép: Az iszlám földközi-tengeri pusztításának 13 évszázada • https://tinyurl.com/ypesj5qc /Miert-harcolunk-az-iszlam-ellen?
iimre
2023. november 12. 21:25
"Welszibard ➜ survivor nov. 12. 15:38 Akkor ezek szerint mi is felejtsük el 1000 év után Erdélyt, Felvidéket, Kárpátalját és Bácska Bánátot? Merthogy az erősebb kutya hadd b@sszon?" Vannak ilyen megfigyelések vagy tapasztalati bölcsességek, mint pl. hogy "a győztesek írják a történelmet", meg hogy "a föld/ország azé, aki teleszüli".
alexandrosz-2
2023. november 12. 18:48
Működik a zsidó terror. Mindenhol, ahol a zsidó szabadon tombolhat.
backstablive
2023. november 12. 18:38
Hàtra vinní öket kettöt a tarkóba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!