A magyar demokráciát féltő német EP-képviselő szerint Orbán Viktor hatalma Von der Leyennek köszönhető

2023. december 13. 11:45

Súlyos vádakkal illette Ursula von der Leyent Moritz Körner: a liberális német EP-képviselő szerint az Európai Bizottság elnöke felelős Orbán Viktor hatalmának bebetonozásáért, és feláldozza a magyarországi demokráciát az ukrajnai érdekében.

2023. december 13. 11:45
VON DER LEYEN, Ursula; ORBÁN Viktor

„Ursula von der Leyen hagyja magát megzsarolni, és feláldozza a magyarországi demokráciát az ukrajnai demokrácia megmentése érdekében” – állítja Moritz Körner. A liberális német EP-képviselő szerint az Európai Bizottság elnöke a „piszkos alkujával” lehetőséget ad Orbán Viktornak arra, hogy az uniós pénzekkel életben tartsa „alkotmányellenes oligarchaállamát”.

Von der Leyen tehát személyesen felelős Orbán Viktor hatalmának bebetonozásáért

– jelentette ki Körner a Bild tudósítása alapján.

A politikus nem először kritizálja a Bizottságot amiatt, hogy hosszú tárgyalások után végre hajlandó átutalni a Magyarországnak tényszerűen járó uniós források egy részét. Körner általában a nyíltan magyarellenes Daniel Freunddal kerül egy oldalra, ha Orbán Viktor sértegetéséről van szó, és silánynak tartja Magyarország jogállamiságát.

Természetesen a Bild is idézi Freundot, a zöldpárti képviselő kijelentette, elfogadhatatlan, hogy egy autokrata az egész Európai Uniót megbénítaná a vétójával. Sajtóhírek szerint egyébként már Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár is nyomást gyakorolnak von der Leyenre annak érdekében, hogy szabadítson fel 10 milliárd eurónyi befagyasztott pénzt Magyarországnak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ad majorem Dei gloriam
2023. december 15. 07:43
Orbán a hatalmát 3 dolognak köszönheti: 1. ideológiai lózungok puffogtatása helyett a józan észre apellál 2. az ellenzék túl hülye ahhoz, hogy leváltsa 3. gátlástalanul kiszolgálta/kiszolgálja a német nagytőke érdekeit, ezért falazott neki sokáig Merkel.
bagira002
2023. december 13. 23:21
Magyarország szavazta meg Ursulát . Ursula magyaroknak köszönheti hogy eus vezér lett.
a straight cold player
2023. december 13. 22:54
A hülye német követte el a logikai bukfencet vagy a fordításnál ment félre????? ,,„Ursula von der Leyen hagyja magát megzsarolni, és feláldozza a magyarországi demokráciát az ukrajnai demokrácia megmentése érdekében” Feláldozza, azaz megöli a magyart, az ukrán megmentése érdekében???? Ez így eléggé freudi elszólás. Valójaban tényleg ezen dolgoznak, de nem hiszem, hogy ezen háborodna fel a német libsi!!!! És pláne nem hiszem, hogy beismernék!!!!
survivor
2023. december 13. 22:42
Az Ursula- pónit nem a kutyok ették meg ?? Hmmm...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!