Izrael-ellenes tüntetők megrohamozták a Capitolium épületét (VIDEÓ)

2023. december 12. 07:59

A rendőrség az illegális tüntetés során összesen 49 embert vett őrizetbe.

2023. december 12. 07:59
null

Ahogy azt korábban megírtuk, Izrael-ellenes tüntetők csaptak össze múlt hét szerdán az amerikai rendőrséggel a Capitolium épülete előtt. A helyi sajtó közlése szerint egy személyt letartóztattak, a rendőrök közül legalább hatan megsérültek.

Ezúttal egy szenátusi irodaépületbe hatoltak be a demonstrálók, akik tűzszünetet és Izrael támogatásának leállítását követelték. A tüntetés délelőtt 10 óra körül kezdődött, amikor a résztvevők betörtek az Egyesült Államok szenátusának egyik irodaépületébe. Egyikük felmászott egy előtérben található szoborra, és egy transzparenst igyekezett felerősíteni – írta meg a Magyar Nemzet.

A rendőrség az illegális tüntetés során összesen 49 embert vett őrizetbe. 

Az eseményről készült felvételeket itt tekintheti meg: 

Ez nem az első eset volt, hiszen októberben egy másik csoport tagjai egy képviselői irodaházat rohamoztak meg, kifejezve Izrael elleni ellenvetéseiket. Ugyancsak aznap folytatódtak más demonstrációk is az Egyesült Államok fővárosában. A Fehér Ház éves hanuka-partija előtt néhány órával egy 18 éves zsidó aktivista láncolta magát az elnöki rezidencia kerítéséhez, tiltakozva a gázai „népirtás” ellen, tűzszünetet követelve.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 12. 13:14
Alakul ott is rendesen. De sebaj. Minden pofon jó helyre megy!
powerage
2023. december 12. 10:57
Kurva kíváncsi vagyok, hogy most őket is bevarrják-e tárgyalás nélkül, mint a 2021 január 6-án átejtett tüntetőket. Zsidó aktivistákat csak nem lehet hónapokra magánzárkába tenni, az antiszemitizmus lenne, nem?
dave
2023. december 12. 09:49
Itt is ugyanazok a csoffat kis szarháziak, akiket fizetnek valahonnan és egy arab nemvolt köztük.
P_F_Juli
2023. december 12. 09:38
Mióta a vörös átment színváltóba és zöldre változott, már nem is annyira reakciósak, hiszen ezek csak a földet akarják megmenteni. Szép új világot sikerült "odaát" teremteni. Azért jó lenne tudni, hogy kik az "eszmei" iránymutatók? Lehet, hogy nagyon meglepődnénk? Hol van már a BLM? Egészen parádésan indították világmegváltó eszméiket. Mintha hasonlítana ez az egész felfordulás az 1917-es szentpétervári eseményekre. De a teljes hasonlóság csak akkor következik be, ha Bident és a teljes családot elviszik "üdülni" valahova Alaszkába. Ez még szimbolikus is lenne.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!