Keményen beleszállt Von der Leyenékbe egy vezető osztrák lap, amiért Magyarország EU-s pénzt kap, mutatjuk a részleteket

2023. december 15. 10:48

„A Bizottság nyilvánvalóan hülyének tekinti Európa polgárait” – fakadt ki a Kronen Zeitung.

2023. december 15. 10:48

Brüsszel azt gondolja, hogy valaki elhiszi a magyarázatot, miszerint Magyarország teljesítette a reformokat, és ezért kapja meg a forrásokat? – tette fel a kérdést a Kronen Zeitungban megjelent véleménycikk szerzője.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Entschuldigung, német lap, de Orbán és Európa „piszkos dealjét” az imént még jogállamisági eljárásnak tetszettek hívni, és örülni tetszettek neki. Hát hogy van ez?

Ez „hatalmas arrogancia, vagy a teljes tehetetlenség”

Az a tény, hogy a Bizottság ilyen nyilvánvalóan hülyének tekinti Európa polgárait, vagy a hatalmas arrogancia, vagy a teljes tehetetlenség miatt van

– szögezte le a vezető osztrák lap újságírója, aki úgy véli, Brüsszel túl sokáig engedte Orbán Viktornak, hogy „mindent megtegyen”, és nem tesz jót magának azzal, hogy „kenőpénzként” felszabadít 10 milliárd eurót a Magyarországnak egyébként tényszerűen járó uniós forrásokból.

Ezzel szemben az igazságügyért felelős belga biztos, Didier Reynders azt mondta: „Ha azért blokkolunk pénzeket, hogy eredményeket érjünk el, akkor fel is kell szabadítanunk a pénzeket, amikor eredményeink vannak”.

Ezt is ajánljuk a témában

Doris Vettermann mindenesetre állítja, az Európai Bizottság legújabb döntése is csak azt támasztja alá, hogy soha nem lesz vége az állandó vétófenyegetésnek, és az egyetlen megoldás, ha eltörlik az egyhangúság régóta vitatott elvét.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Nyitókép: AFP/Anatoli Stepanov

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. december 17. 23:33
Az Európai Egyesült Államok nem más, mint a német negyedik birodalom.
KBA98
2023. december 15. 16:56
Barom! Már 200 -nál állunk!
Vasalo
2023. december 15. 15:34
Hát még Lengyelország, akinek az EU 110 mlrd €-val tartozik és most nagy hirtelen azt is meg akarják adni, mert ugye Tuskkal megszüntek a jogállamisági gondok, pedig eddig csak a székét találta meg a parlamentben. Ujabb ütökártya Orbán kezében!
P.Béla
2023. december 15. 15:01
"soha nem lesz vége az állandó vétófenyegetésnek, és az egyetlen megoldás, ha eltörlik az egyhangúság régóta vitatott elvét." Egyet felejt el az ostoba firkász, hogy az alapszerződés módosításával lehet az egyhangúságot eltörölni. Ahhoz viszont szintén kell minden tagállam jóváhagyása. Persze, afelől sincs kétségem, hogy az EU hétpróbás csirkefogói megpróbálják valahogy azt is megkerülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!