Kiakadtak a demokraták Joe Bidenre

2024. január 12. 13:14

Több képviselőnél is kiverte a biztosítékot az elnök „alkotmányellenes” döntése.

2024. január 12. 13:14

Több demokrata képviselő is szidta csütörtökön Joe Biden elnököt, amiért kongresszusi jóváhagyás nélkül indított légicsapásokat jemeni húszi célpontok ellen. Állításuk szerint az akció alkotmányellenes – írja a New York Post.

„Az elnöknek a kongresszus elé kell járulnia, mielőtt csapást indítana a jemeni húszik ellen, és belekeveredik egy újabb közel-keleti konfliktusba. Ez szerepel az alkotmány I. cikkeléyben.

Ki fogok állni ezért, függetlenül attól, hogy demokrata vagy republikánus elnök van a Fehér Házban”

– írta Ro Khanna képviselő.

„Az Egyesült Államok elnöke csak a kongresszus felhatalmazása után vagy nemzeti vészhelyzetben vezetheti be az USA-t ellenségeskedésbe, amikor az USA-t közvetlen támadás éri” – érvelt egy kaliforniai demokrata.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MANDEL NGAN / AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kbs-real
2024. január 12. 16:04
Ezer okból bírálhatnák a vénembert. Erre mivel találják meg?
powerage
2024. január 12. 15:42
Egyébként maga Biden is ellenezte korábban az ilyesmit: https://twitter.com/JoeBiden/status/1214267892482469888
lazio154-2
2024. január 12. 15:34
Csak annyi maradt ki az írásból, hogy legutóbb 1941 dec. 08. án kért az USA. elnöke kongreszusi felhatalmazást háborúra. Nagyon békés ez az ország! Tényleg van ilyen törvény, de már nincs idő a tanácskozásra. Jelez a műhold koreai rakéta indult, erre össze kellene hívni a kongreszust?
Aerion
2024. január 12. 15:33
Közben olvasom; Al-Jazeera: Sunak "szükségesnek és arányosnak" nevezte a sztrájkokat. Szóvivője elmondta, hogy a miniszterelnök hétfőn nyilatkozatot tesz a parlamentben a sztrájkokról, de nem terveznek szavazást tartani a katonai akció támogatásáról. https://www.aljazeera.com/news/2024/1/12/us-and-uk-launch-strikes-against-houthi-rebels-in-yemen Sunak "szükségesnek és arányosnak" nevezte a sztrájkokat. Szóvivője elmondta, hogy a miniszterelnök hétfőn nyilatkozatot tesz a parlamentben a sztrájkokról, de nem terveznek szavazást tartani a katonai akció támogatásáról. "Mint mondtuk, a fegyveres erők bevetése előjog, és a kormánynak nincs jogi kötelezettsége hivatalos parlamenti jóváhagyást kérni" - mondta a szóvivő pénteken. ---- A brit(nek nevezett) fegyveres erők bevetése Sunak szerint e l ő j o g. Kinek az előjoga ez, és mi alapján? Ki hatalmazta fel őket erre az előjogra? Mi alapján nincs jogi kötelezettség hivatalos parlamenti jóváhagyást kérni a támadásra? Ez a demokrácia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!