Kitálalt a Wizz Air vezére: „Aggasztó a helyzet"

2024. január 10. 08:56

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója szerint túl jó kapcsolat alakult ki a légiiparban a gyártók és a szabályozók között, ennek következménye a Boeing és az Airbus botránya.

2024. január 10. 08:56

A légiközlekedési ágazatnak javítania kell a minőség-ellenőrzési folyamatokon, hogy a légitársaságok nagyobb biztonságban folytathassák tevékenységüket – jelentette ki Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a Bloombergnek. A magyar hátterű fapados első embere azt várja az Airbustól, a Boeingtől és a hajtóműgyártóktól, hogy nagyobb kapacitást fordítsanak a belső minőség-ellenőrzésre.

Túl sokáig éltek a felügyelő szervek és a gyártók meghitt kapcsolatban. Mintha összeházasodtak volna

– mutatott rá Váradi József, aki részben annak kapcsán beszélt a minőségbeli problémákról, hogy a napokban a levegőben repült ki az egyik Boeing-gép ablaka.

Ezt is ajánljuk a témában

A Boeing gondja nem érinti a Wizz Airt, hiszen Airbus-flottával rendelkezik, ám a káoszból így sem maradt ki a fapados, az A321neo típus hajtóműveit soron kívül kell átnézniük a szakembereknek anyaghiba miatt, így egyszerre a flottája negyedét, 45-50 gépet kell a földön tartania.

A biztonság szempontjából nem aggódom, a cég működése kapcsán viszont aggasztó a helyzet

– jelentette ki Váradi József.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Nicolas Economou

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bathory-odonke
2024. január 10. 10:43
Az amerikai gyár a legújabb divatnak hódolt: 737 kabrió...
GrumpyGerald
2024. január 10. 09:59
Gyerekek, egy-egy ilyen kockázat mindenkinek belefér egy kis gyors napsütésért, mindenki nyugodjon már le a picasa-ba.
contractor-2
2024. január 10. 09:46 Szerkesztve
"a napokban a levegőben repült ki az egyik Boeing-gép ablaka." Nem az ablaka repült ki, hanem egy extrán kérhető (opcionális) ajtót eltorlaszoló 'vakajtó' panel u.n. 'door plug', ami megbonthatatlanul oda volt csavarozva a gép törzséhez, mert e nélkül rendelték a gépeket.
elfújta az ellenszél
2024. január 10. 09:37
Azt hallottam valahol, hogy hanyagul szerelik a repülő eszközökbe a mosógépből kivett chipeket, már nem emlékszem hogy az amerikaiak vagy az oroszok voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!