Az oroszok kijelentették: prioritás Transznisztria védelme

2024. február 29. 06:57

Moszkvától várnak segítséget a szakadár köztársaságban.

2024. február 29. 06:57

Mint arról beszámoltunk, Kijev attól tart, hogy a hivatalosan Moldovához tartozó, úgynevezett Dnyeszteren túli terület lehet az újabb térség, amit Oroszország megszerez. A szovjet stílusú zászlóval és címerrel rendelkező, orosz ajkú körzet a Szovjetunió felbomlását követő rövid 1992-es polgárháború óta nevezi magát önálló államnak és nem Moldova részének – bár a külvilág nem ismeri el.

Ezt is ajánljuk a témában

Az orosz külügyminisztérium most azt közölte, „prioritásnak számít” a Dnyeszteren túli terület lakosságának „védelme”írja a Digi24.

„A Dnyeszteren túli nép, honfitársaink érdekeinek védelme az egyik prioritásunk. Az illetékes orosz szervek gondosan megvizsgálnak minden kérést” – fogalmazott az orosz külügyminisztérium hírügynökségek által idézett közleménye.

Bár korábban elhangzott, hogy Transznisztria kérni fogja csatlakozását az Orosz Föderációhoz, a tiraszpoli kongresszuson, ahol a senki által el nem ismert köztársaság különböző szintű képviselői egyeztettek, erről végül nem volt szó. A transznisztriaiak Moszkvától várnak védelmet, miután a szakadár köztársaságban több mint 220 ezer orosz állampolgár él.

Fotó: Pixabay

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:27
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­­n­­y­­o­­k­ ­­­v­á­r­n­­a­­­k­­­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Csigorin
2024. március 01. 11:46
meg nem aktualis a csatlakozas majd Odessza utan
ProletarFC
2024. március 01. 01:35
Transznisztria nem KÖZTÁRSASÁG, hanem NÉPKÖZTÁRSASÁG.
lendvaiildiko
2024. február 29. 08:50
Osztap Bender hozzászólásához: Transznisztriára, az ott tarolt szovjet fegyverekre vásik a hoholok foga. Egy háborús konfliktus itt belevonna a hős moldovai népet is. A románok bizonyára védenek a testvéreinket, s gondolom ezrével küldeném a harcba az erdélyi magyarokat. Ez a konfliktus ránk nézve súlyosabb lenne, mint az ukrajnai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!