Hitler ajándékát vezeti az új maláj király

2024. február 08. 09:51

Az igen nagy befolyással rendelkező vezetőnek 4,5 milliárd fontos vagyona van.

2024. február 08. 09:51

Január 31-én új uralkodó került Malajzia élére, Ibrahim Szultan Iszkandar, akit a kilenc királyi család feje közül választottak ki. Az igen nagy befolyással rendelkező vezetőnek mesés vagyona van, ami 4,5 milliárd fontra terjed ki, illetve háromszáz luxusautó van a tulajdonában.

Köztük egy olyan jármű, amit anno Adolf Hitlertől kaptak

– szúrta ki az Index.

Kétségtelen tény, hogy az uralkodó pusztán ceremoniális szerepet tölt be, ő a kormány és a fegyveres erők névleges vezetője, illetve az iszlám és a maláj hagyományok védelmezőjeként tartják számon – írja a Daily Mail.

Nyitókép: HASNOOR HUSSAIN / POOL / AFP

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. február 08. 16:54
Nem mindenki olyan fasszopó, mint Bayer, hogy kóserjobboldaliként nem áll ki másból mint nácizásból, mint egy antifa
Király Kávéház
2024. február 08. 12:42
Ha ilyen múzeális értékű kocsi van az ország tulajdonában az már számottevően növeli az ország vagyonát.
Mandiner444hu
2024. február 08. 12:02
Vezetni jó
aruna
2024. február 08. 10:46
Azért jó volna, ha a Mandi nem a pontatlanságoktól hemzsegő Daily Mailt használná forrásként... 9 királyi család feje? nagy befolyással rendelkező vezető vs. az uralkodó pusztán ceremoniális szerepet tölt be? a kormány és a fegyveres erők névleges vezetője? atyavilág! Malajzia 9 államból és 4 szövetségi területből áll, alkotmányos szövetségi monarchiaként a tagállamoknak uralkodói vannak, ezek közül az uralkodók tanácsa rotációs alapon, 5 évente választja ki a legfőbb uralkodót, aki ezáltal államfői szerepet is betölt, így a hadsereg főparancsnoka. A legfőbb uralkodó jelöli ki a miniszterelnököt és kéri fel kormányalakításra, emellett kegyelmet gyakorolhat stb. És igen, az uralkodói családok nemcsak a nyugati féltekén halmoztak fel jelentős vagyonokat, és igen, valamelyik felmenője Hitlertől is kapott autót. Mellesleg az uralkodó anyja egy brit hölgy volt, a felesége pedig az ország egyik legjelentősebb jótékonykodója. Stb. Szóval a bulvárcímkéken túl némi tiszteletet is megérdemelnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!