Olaszországban csalódottak: mindenki Magyarországot vagy Szlovákiát választja

2024. február 14. 12:09

Az olaszok most jöttek rá arra, hogy nem kellett volna elszalasztani a kínai beruházások lehetőségét – egyre többen támogatják Elon Musk javaslatát, azaz megnyitnák a piacot kelet felé.

2024. február 14. 12:09
null

Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója nem akarja növelni az olaszországi termelést, mert aggályai vannak az olasz üzemek hatékonyságával kapcsolatban – írja a Corriere della Sera, amely megjegyzi, az a vállalat, amely ma új gyárat akar nyitni Európában, Magyarországot vagy Szlovákiát választja. Példaként említi, hogy a kínai BYD is Magyarország mellett döntött első európai üzemének helyszíneként.

Egy fontos lehetőséget elszalasztottunk. Rá kellene ébresztenünk a kínaiakat arra, hogy jó lehetőség Olaszországban beruházni

– idézi a cikk az egyik olasz vállalkozót.

Korábban Elon Musk is azt javasolta Olaszországnak, hogy kövesse a magyar példát, azaz nyissa meg meg kapuit a kínai gyártók előtt. Francia lapok összegzése szerint a magyar siker titka, hogy Orbán Viktor képes ápolni a Pekinggel való szoros kapcsolatát, októberben például ő volt az egyetlen uniós vezető, aki részt vett az Egy övezet, egy út csúcstalálkozón.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2024. február 14. 23:28
Fed74 Írj pedofil dumákat sokáig, Karigeri majd téged is kitüntet! Ahogy a pedofil igazgatót.
Salitis
2024. február 14. 22:47
"Mi vagyunk a fenséges európai demokrácia, és mindenki örülhet neki, hogyha rávetjük tekintetünket az ázsiai pórokra, és örüljenek neki, ha kioktajuk néha őket kultúrából! És örüljenek neki, ha idehozhatják a pénzüket, amit elköltünk nekik, ha szépen megkérnek rá!" Hát nem.
Házam Hazája
2024. február 14. 22:15
Arról ritkán hallani, hogy mennyibe került és kerül manapság egy alpesi sítúra.
Átoperált Kiscsoportos
2024. február 14. 21:30
Mekkora birkák vagytok pedofideszesek!!! "Donald Trump elnökként arra bátorítaná Oroszországot, hogy támadjon meg olyan NATO-tagországokat, amelyek nem teljesítik a NATO-val szembeni pénzügyi kötelezettségeiket, írja a The Guardian. ... Ha ő lesz ismét az elnök, akkor – mint mondta – az Egyesült Államok nem fog megvédeni egyetlen olyan országot sem, amely “elmulasztja a kötelezettségeit”, sőt, arra bátorítaná őket (a támadó oroszokat), hogy „csináljanak, amit akarnak”. Lesz ez még hülyébb is... talán belebolondult Vigyorka és Jucus elvesztésébe."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!