A német bíróság jelentést követel Magyarországtól a brutális antifa támadók miatt

2024. március 22. 11:19

A berlini bíróság tudni akarja, hogyan bánnak a nem bináris-személyekkel, mert a szenátus szerint a magyar kormány gender-, homo- és transzellenes. A vád alapján ártatlan emberekkel erőszakoskodtak Ilaria Salisék, ám most már rettegnek a magyarországi büntetéstől.

2024. március 22. 11:19
null

Nyitókép: TV2, képernyőmentés

A berlini fellebbviteli bíróság jelentést kér Magyarországtól, hogy hogyan bánnak az őrizetben lévő nem bináris-személyekkel, és milyen védelmi intézkedések vannak érvényben – írja a Die Tageszeitung annak kapcsán, hogy Maja T., aki a vád szerint Ilaria Salis szélsőbaloldali antifa aktivistához hasonlóan részt vett a magyarországi támadásokban, kiadatási paranccsal néz szembe. A cikk következetesen szélsőjobboldaliak ellen elkövetett erőszakról ír, ám valójában békésen hazafelé sétáló magyarokat támadtak meg brutális kegyetlenséggel.

A szenátus nem hagyja figyelmen kívül, hogy a jelenlegi magyar kormány politikáját gender-, homo és transzellenesnek kell nevezni

– áll a bíróság közleményében, amely azt állítja, hogy a homoszexuálisok és transzneműek egyenlő bánásmódja érdekében Magyarországon korábban elért intézkedéseket diszkriminatív módon eltörölték.

Maja T. védőügyvédei már korábban figyelmeztettek a magyarországi „tarthatatlan" börtönkörülményekre, és attól tartanak, hogy nem várható tisztességes eljárás az antifasiszták ügyében. A bíróság most azt is hangsúlyozta, hogy Maja T. esetében a diszkrimináció veszélyét eseti alapon kell bizonyítani.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. március 29. 13:50
A NÁCIK A SZAR ORSZÁGUKKAL FOGLALKOZZANAK!!!!!!!!!!!!!REMÉLEM MAJD A MIGRIK HELYRETESZIK ÖKET! DE IDE NE JÖJJENEK!!
Mandolini
2024. március 29. 13:17
Adják át az oroszoknak ezeket a terroristákat és 5 percen belül mindent megtudunk, amit tudni akarunk!
Antifleto
2024. március 28. 09:14
Köszi de nem több fasizmus made in Germany…
Paróczai László
2024. március 25. 19:21
Én biztos hogy kiverném az összes vigyorgó fogát! Jó hogy el nem visszük egy jó kiadós vendéglátásra, köszönjük meg hogy mit csinált, esetleg közre működött tudatosan. Mit képzelünk mi, neki joga van! Hát ez a világ egy szar. Becsületesek, tisztességesek, ártatlanok bünhődnek, mert nekik nincs annyi joguk, mint az eszeveszett bűnözőknek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!