Orbán Viktor látogatásáról kérdezték Trump stratégáját, fontos választ adott

2024. március 06. 09:01

Steve Bannon szerint veszélyes játékot űz Európa az ukrajnai háborúban, mert úgy emeli a tétet, hogy közben nem költ eleget. Donald Trump támogatója szerint a volt amerikai elnök visszatérésével minden megváltozik.

2024. március 06. 09:01
Donald Trump, Orbán Viktor

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

***

Az Európai Unió veszélyes játékot űz: úgy emelik a tétet Ukrajnában, hogy közben nem fektetnek pénzt a háborúba – többek között erről beszélt Steve Bannon, Donald Trump korábbi stratégája, jelenlegi támogatója. A Corriere della Serának adott interjújában úgy fogalmazott, csalódott Giorgia Meloni olasz miniszterelnökben, akiben ő már akkor hitt, amikor még senki sem ismerte, mert azt várta tőle, hogy normalizálja a jobboldalt, ám nem ért egyet az Ukrajnával kapcsolatos politikájával.

„Azt mondta az ukránoknak, veletek vagyunk, miközben az országa GDP-arányosan 1,4 százalékot költ védelmi kiadásokra. Az Egyesült Államokban nincs egészségügyünk, nyugdíjunk és hat hét szabadságunk nyáron, mert hatalmas összegeket fordítunk a védelmi költségvetésünkre. Vegyék tudomásul: nem adunk többé semmit”

– jelentette ki Bannon, utalva Trump korábbi nyilatkozatára, hogy elnökké választása esetén az amerikaiak nem védik meg azokat az országokat, amelyek nem teljesítik a szerződésben foglaltakat.

Az európai elitnek meg kell szoknia a gondolatot: Trump nem barátja az Európai Uniónak és a NATO technokratáinak

– tette hozzá.

A stratégát kérdezték arról is, hogy Orbán Viktor találkozik a korábbi amerikai elnökkel, amire úgy felelt, azt nem akarja elárulni, összefut-e a magyar miniszterelnökkel, de azt kiemelte, hogy hatalmas támogatói egymásnak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­ö­s­­ ­l­­á­n­­y­­­o­­k­­­ ­­v­á­­­r­n­­­a­k­­ ­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Akitlosz
2024. március 07. 10:06
Békeidőben kb. a GDP 8%-ából lehet kompetens hadsereget fenntartani. S ezt célszerű 20% fölé emelni háborúban. Amelyik hadseregnek van pár jó cucca mutatóban azt operett hadseregnek hívják.
Akitlosz
2024. március 07. 10:01
A NATO-ban az történik, amit Amerika akar. Az éppen aktuális politikai érdek mindig fontosabb a leírt szabályoknál. Úgyhogy egyetlen alkalmatlan országot sem fognak kirúgni se a NATO-ból, se az EU-ból, se az eurózónából, se a Schengeni övezetből, se máshonnan, mert a politikai érdek a terjeszkedés és nem a szabályok betartatása.
Akitlosz
2024. március 07. 09:57
"Steve Bannon szerint veszélyes játékot űz Európa az ukrajnai háborúban, mert úgy emeli a tétet, hogy közben nem költ eleget." Ezt hívják blöffnek. Ha nem kell teríteni a lapokat, akkor simán bejöhet. Arról nem is beszélve, hogy "Európa" nem folytat önálló politikát. Nem látszik ki Amerika segge alól. "Európa" tehát csupán azt a politikát folytatja, amit Amerika elvár tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!