Újabb politikust hülyézett le a Ryanair-vezér

2024. március 21. 08:08

Most épp a franciákkal vitatkozik Michael O'Leary.

2024. március 21. 08:08
null

Fotó: JUSTIN TALLIS / AFP

 

A Ryanair fapados légitársaság ír vezetője, Michael O'Leary ismét beszólogatós kampányba kezdett: ezúttal egy francia minisztert hülyézett le – írja a Politico. Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter a botrányok sorozatával küszködő amerikai Boeing repülőgyártó cég biztonsági problémáiról beszélt, és az európai együttműködésben készülő Airbus használata mellett állt ki.

A Ryanair-vezér szerint Le Maire „hülye politikus”,

akinek a kommentárjai „buták és félrevezetőek”. Hozzátette: „Próbáljon egy olyan Airbussal repülni, aminek rossz a motorja”. Ezzel az Airbus minapi nagy hibasorozatára utalt, amikor is több száz Airbus-repülőgépnek kellett a földön maradnia egy gyártási hiba miatt.

O'Leary ugyanakkor az amerikaiakat is kritizálta: szerinte az amerikai hatóságok az utóbbi években egyre több mindent hagytak rá a Boeingre, ami így gyakorlatilag önmagát szabályozta.

A Ryanairnek 578 Boeing gépe van, és csak 27 Airbus van náluk szolgálatban. 

„Minden egyes repülőgépért 100 millió dollárt fizetünk. Tudnunk kell, mik a biztonsági és minőségbiztosítási sztenderdjeik”

 – tette hozzá O'Leary.

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség igazgatója nemrég arról beszélt, hogy készek felfüggeszteni az amerikai szabályozások elfogadását, ha ez szükséges lenne. Ugyanakkor a Boeing részéről biztosították őt, hogy meg fogják oldani a minőségbiztosítási problémákat.


 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­ö­­g­ö­­­s­­­ ­­l­­á­­n­y­o­­­k­­ ­­­v­­­á­r­­­n­­­a­­k­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
george-soros-2-0
2024. március 21. 13:34
Mondjuk a Bőing résznél igaza van. De ha tud róla, hogy nagyjából a minőségellenőrzés a Bőingnél annyi, hogy semmi, akkor minek vesz olyat. Boeing amugy is egy amerikai csecs által segített cég, mint pl, a BYD a kínai csecsen logó cég. Csak nekik szabad.
GrumpyGerald
2024. március 21. 08:49
Szálljon már le a földre...!
I feel the earth move under my feet
2024. március 21. 08:23
Bunkó ír.. nincs új a Nap alatt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!