A magyarellenességet vissza kell szorítani – reagált Kelemen Hunor a megalázott lugosi fiú ügyére

2024. április 05. 13:44

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) magyarellenes kampánya vezetett ide – tette hozzá.

2024. április 05. 13:44

Nyitókép: MTI/Kiss Gábor

A Mandiner is beszámolt arról a döbbenetes esetről, miszerint egy 15 éves lugosi fiút megkínzott két társa a junior tornászválogatott resicabányai edzőtáborában. A fiút kikötözték a fűtőtesthez, lenyírták a haját, levetkőztették, erőszakkal alkohollal itatták, a fejére hamuztak és szexuális játékot játszottak vele. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a román állami vezetők fellépését és a felelősök megbüntetését sürgette pénteken.  –

Eddig és ne tovább” – jelentette ki az RMDSZ elnöke pénteken közösségi oldalán közzétett videóüzenetében, arra reagálva, hogy egy 15 éves lugosi tornászt román társai brutálisan bántalmaztak egy edzőtáborban, „csak azért mert magyar”.

Úgy értékelte, 

a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) magyarellenes kampánya vezetett ide, illetve az, hogy a román társadalom évek óta szó nélkül tűrte a gyűlöletkeltést.

Az RMDSZ elnöke felkérte román politikustársait és az állam vezetőit, hogy ítéljék el az esetet, mert „ezt nem lehet szó nélkül, illetve következmények nélkül hagyni, a magyarellenességet vissza kell szorítani”.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­­ö­g­­ö­­­s­ ­l­­­á­­n­­­y­o­k­­ ­­­v­­á­­­r­­n­­a­­k­­­ ­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
fatman
2024. április 05. 15:52
ebből sem lesz ügy az Európai Parlamentben... basszátok meg a kurva anyátokat, libsi mocskok!!!
zlorinczi
2024. április 05. 15:14
A cikkben, már a címében is: "visszaszorítani". Nem felszámolni? Az már túl sok lenne? Túl nehéz lenne? Megpróbálni, vagy legalább így mondani ... ? Vállalhatatlan küzdelem már csak kimondani is? Akkor a megtorlás, a büntetés, a jóvátétel, a megelőzés, stb. már nem is téma, ugye?
papalimapapa
2024. április 05. 14:24
Ha Budapesten egy zsidónak vagy egy cigánynak a 6-os villamoson valaki rálép a lábára, a tucatnyi emberjogvédő gittegylet Strasbourgig rohan és habzó pofával követelik a Kéksisakosok azonnali bevonulását Magyarországra. Kíváncsi vagyok, most ki fog megszólalni ezek közül... a kérdés költői. A választ tudjuk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!