Őrület: NATO-taggal kötött megállapodás miatt támadják Magyarországot

2024. április 03. 08:51

Nem tetszik a Politico által megkérdezett elemzőknek a magyar-török gázszerződés, mert Törökország nem alkalmazza a nyugati szankciókat Oroszországgal szemben.

2024. április 03. 08:51
null

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Elemzők kritizálják Magyarország és Törökország gázszerződését – írja a Politico, amely az okok között felsorolja, hogy így újra tényező lehet az orosz gáz Európában. A cikk felidézi, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a magyar-török megállapodás történelmi jelentőségű.

Az összefoglaló annak ellenére kritizálja az együttműködést, hogy Törökország NATO-tag, tehát szoros szövetségese Magyarországnak, sőt, az Egyesült Államoknak és a legtöbb EU-tagállamnak is.

A Politico szerint így is baj van a törökökkel, mert nem alkalmazzák a nyugati szankciókat Oroszországgal szemben. A szerző megjegyzi továbbá, hogy Magyarország a Roszatommal is együttműködik a paksi atomerőmű bővítése kapcsán.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­­­n­­y­­­o­­­k­­ ­­­v­­­á­­r­­n­­a­­k­­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
nempolitizalok-0
2024. április 03. 15:51
Dögöljön meg a szomszéd tehene is.
auditorium
2024. április 03. 13:53
Miért támadják most Mo-t a török gázszállitás miatt ? Az ok a következő: 2O24. junius 1-től Németországban az energia árára ismét 19%-os AFA-t (MWst) fognak számolni a fogyasztóknak a jelenlegi 7% -os AFA helyett, mellyel dotálták valamennyire az energia árát. Hát ezért irigykednek és fúrják a magyar kormányt, ha már nekik ilyen magas lesz a rezsi, akkor a magyarok se örvendjenek.
Kanmacska
2024. április 03. 12:54
Inkább méregdrága USA LNG-t kellett volna vennünk. Amiből nincs is elég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!