„Úgy kell védenünk a civilizációnkat, mintha az életünk múlna rajta” – Éric Zemmour a brüsszeli konferencián

2024. április 17. 15:13

A francia jobboldali politikus-véleményvezért tegnap nem engedték be a rendőrök a NatCon konferenciára: szerinte három dolog veszélyezteti az európai civilizációt: az iszlamizáció, az európai bürokrácia, és a woke-izmus.

2024. április 17. 15:13
null
Hajdú Tímea
Hajdú Tímea

Nyitókép: Simon Wohlfahrt / AFP

A brüsszeli NatCon konferencia első napján Éric Zemmour nem tudott bejutni a konferencia helyszínére, 

mert a rendőrök nem engedték be az ajtón.

Miután szerdán a bíróság a konferencia javára döntött a baloldali városvezetéssel szemben, a francia politikus  végre bejutott a rendezvényközpontba. 

Zemmour azzal kezdte a beszédét, hogy kijelentette: „Európa egy csoda”. Mint elmondta: bár ez a legkisebb kontinens a világon, gyakorlatilag minden itt lett megálmodva, kitalálva és megalkotva: a nyomtatástól kezdve a gőzgépen át a repülőig. De politikai és ideológiai szempontból is itt születtek meg a legújabb irányzatok és gondolatok. 

„Európa nem egy ország, Európa nem egy nép vagy nemzet, hanem egy egységes civilizáció, amit a zsidó-keresztény értékrend és a görög-római szellem formált” – jelentette ki Zemmour.

Azonban szerinte ez a civilizáció válságban van. 

Európa egy új válsággal néz szembe, amivel kapcsolatban halványan mindenki érzi, hogy ez lehet az utolsó”

– mondta baljósan a politikus.

„Ez az aggodalom, amely már-már a félelemmel és a pánikkal határos, abból az érzésből fakad, hogy az európai civilizációt több irányból is ellenségek veszik körül, akik mind nagyon veszélyesek” – jelentette ki.

Zemmour három veszélyt nevezett meg: az iszlamizáció, az európai bürokrácia és „elnyomó bírái”, és a woke-izmus.

Ezt is ajánljuk a témában

Az iszlamizáció

A politikus elmondta: a kereszténységet visszaszorította a baloldali aktivizmus, ám szerinte az iszlám ki akarja tölteni ezt a helyet, és dominálni szeretné a kontinenst.

„Ez a vallás az életünk minden területét irányítani szeretné, ha elég hatalmat kap, még az élet legkisebb részletét is befolyásolná és megváltoztatná: az öltözködést, az oktatást, az étkezést és így tovább. Végtelen azoknak a területeknek a listája, amire az iszlám kiterjesztené a saját törvényeit” – fejtette ki Zemmour.

Az európai bürokrácia

A jobboldali politikus szerint az európai bürokrácia egy szörnyeteg, ami folyamatosan növekszik. A szabadság kontinense folyamatosan veszti el a jogait – tette hozzá. „A gazdasági szabadság, a politikai szabadság, a kulturális szabadság az európai bürokrácia prédái, amely bürokrácia furcsán hasonlít a szovjet kommunizmusra, csak éppen ez a homeopátiás verzió.”

Zemmour hozzátette: 

nem lehet még kommunista Európáról beszélni, de egyre erősebb egy arctalan szocializmus, 

amely ha nem is totalitárius, de egyre kevésbé demokratikus.

A politikus elmondta: véget kell vetni Von der Leyen progresszív többségének, ez a célja az EP választásokon.

A woke-izmus

Éric Zemmour elmondta: a woke-izmus egy rendkívül ostoba, üres, érdektelen ideológia: „Nincs olyan része a civilizációnknak, amit ne akarna elpusztítani. Az ideológia számára minden elviselhetetlen, amit mi képviselünk.”

Szerinte a woke-izmus groteszk, de nagyon veszélyes, mert masszívan befolyásolja a médiát, az intézményeket, és az európai baloldal arca lett. 
Zemmour üzent a progresszíveknek: „Nőjetek fel, olvasattok el pár könyvét, ne öntsétek le paradicsomlevessel a Mona Lisát, ne pusztítsátok el az emlékműveinket, és adjatok hálát a mennyeknek, amiért ide születettek és nem máshová!”

Befejezésül elmondta: harcolni kell a három említett veszély ellen.

„Úgy kell védenünk a civilizációnkat, mintha az életünk múlna rajta, mert az életünk múlik rajta”

– jelentette ki zárszavában Éric Zemmour. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bp1964
2024. április 17. 17:39
@ Tommaso 2024. április 17. 15:57 Nem nyugszol az aljas hazugságcunámiddal és olvashatatlan szófosásaiddal. Hány ezer szót kell összelapátolnod a kancsal pedofil buzi egy nyomorult dollárjáért? Tescóban söprögetni becsületesebb munka lenne. Lehet, hogy többet is keresnél. De biztosan értékesebb ember lennél.
Bp1964
2024. április 17. 17:38
Igaza van Éric Zemmournak. Az életünk múlik azon, hogy a globalista fasiszta hatalomtól megvédjük magunkat. A mai Brüsszelt és Washingtont az ördög maga foglalta el.
Batman007
2024. április 17. 17:30
Mindenben egyet értek - Monsieur Zemmour-ral.
Tommaso
2024. április 17. 16:57
Elnyomás vagy szabadság jellemzi azt az Orbanisztánt, ahol a hatalmi ágak egybegyúrva, egyetlen ember kezében vannak, aki egyedül jelöli ki az államfőket és az alkotmánybirákat, s ahol a vele egyet nem értők ki vannak tiltva a közpénzből fenntartott Médiából, ahol megszüntették a népszavazás intézményét s ahol egyoldalú, egypárti még az ország Alkotmánya is? A válasz egyszerű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!