Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Büszkék vagyunk az útra, amit Magyarországgal bejártunk – kazah külügyminiszter-helyettes a Mandinernek

2024. május 16. 06:54

Az EU és Közép-Ázsia közös ügye a konnektivitás, az együttműködés felfuttatása a zöldenergia vagy a kritikus fontosságú nyersanyagok tekintetében – mondja lapunknak Roman Vaszilenko kazah külügyminiszter-helyettes.

2024. május 16. 06:54
null
Kohán Mátyás

Nyitókép: Földházi Árpád

Roman Jurjevics Vaszilenko
1972-ben született Simkentben. 2016 és 2019 között, majd 2022 óta Kazahsztán külügyminiszter-helyettese. 2000-től 2007-ig első beosztott volt a washingtoni nagykövetségen, 2019 és 2022 között pedig szlovákiai nagykövet.

Hol tart a magyar–kazah együttműködés?
Nagy megtiszteltetés ismét Budapesten lenni és találkozni a kollégáimmal. Júniusban lesz tíz éve, hogy Kazahsztán és Magyarország stratégiai partnerségi megállapodást írt alá. Mindannyiunknak van okunk büszkének lenni arra az útra, amit Magyarországgal bejártunk, mert a kapcsolatainkat szoros, nyílt, bizalmas politikai dialógus jellemzi, emellett dinamikusan fejlődnek a kereskedelmi-gazdasági és a befektetési együttműködések is.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­k­e­l­­­d­­­ ­­­a­ ­­­s­z­­­e­­­x­i­­ ­­­p­­u­n­­c­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
2024. május 16. 07:59 Szerkesztve
Kazahsztán fejlődése majdnem akkora, mint mondjuk Dél-Koreáé a kezdetekkor. Akárcsak Szibéria, olyan gazdag ásványkincsekben ez az ország, amelyen anno a honfoglaló magyarok is éltek, átvonultak. Az orosz-ukrán háború sajnos megszakította a régészeti kutatásokat, ugyanakkor a kazah régészeti kincsek áttekintetése remélem jól halad...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!