Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Putyin megérkezett Kínába

2024. május 16. 07:04

A két elnök első programpontként személyes tárgyalást folytat.

2024. május 16. 07:04
Belt and Road Forum

Nyitókép: Mark Schiefelbein-Pool / Getty Images

Az államfő kétnapos látogatást tesz Pekingben és Harbinban. Ez az első külföldi útja, amióta megkezdte újabb elnöki periódusát. A Hszinhua kínai állami hírügynökség közlése szerint Vlagyimir Putyin gépe helyi idő szerint hajnalban érkezett a pekingi repülőtérre. Reggel Hszi Csin-ping kínai államfő személyesen is üdvözölte. A két elnök első programpontként személyes tárgyalást folytat.

Az orosz elnök sajtószolgálata a látogatást bejelentve közölte, hogy Putyin Hszi Csin-ping kínai államfő meghívására látogat Pekingbe, ahol a várakozások szerint 

»részletesen megvitatják az átfogó partnerség és a stratégiai együttműködés kérdéseinek egész sorát«, valamint »meghatározzák az orosz-kínai gyakorlati együttműködés továbbfejlesztésének kulcsfontosságú területeit.«

Megemlékeznek a kétoldalú diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulójáról is. Harbinban Vlagyimir Putyin részt vesz a nyolcadik orosz-kínai expó és a negyedik orosz-kínai régióközi együttműködési fórum megnyitó ünnepségén, valamint találkozik a helyi műszaki egyetem diákjaival és tanáraival. 

Vlagyimir Putyin legutóbb tavaly októberben járt Pekingben, ahol a csúcsszinten megrendezett Egy övezet, egy út fórum vendége volt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­a­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­n­­c­i­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Beszélgető
2024. május 16. 09:50
Itt európában mindenki a sapkáját dobálja a levegőbe, hogy micsoda nagyszerű eredmény, hogy a nato kibővült, nincs mitől tartani, közben meg távol-keleten szépen megalakul az új világrend.
2024. május 16. 09:24 Szerkesztve
Gratulálunk kedves amcsi észbaszadékok, hatalmas erőkkel akartátok elvenni az oroszoktól Szevasztopolt, és ezzel az energiával sikeresen összehoztátok a kínaiakkal őket. Ragyogó! És még a kikötőjüket is megtartották. Pazar!
Bitrex®
2024. május 16. 08:53
Meg kell törni a dollár hegemóniáját, nimbuszát porig rombolni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!