Földünk, a műanyag bolygó

2011. április 21. 14:05

Werner Boote Plastic Planet című dokumentumfilmje a szintetikus világ veszélyeire hívja fel a figyelmet; a premier a Föld Napján, a Corvinus Egyetemen lesz.

2011. április 21. 14:05

Toll, üdítős palack, iratgyűjtő, kávés pohár, bevásárló tasak, játékok. Mindegyik tárgy közös anyaga, vagy borítófelülete a műanyag. Werner Boote dokumentumfilmje a szintetikus világ veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A film nem leplezetten propaganda célzattal készült; egyetlen üzenete, hogy a plasztikvilág bár kényelmes, ám fenntarthatatlan és számos veszélyt rejt az ember számára. Az a tény, hogy a műanyag káros az egészségre, és hosszú távon a bolygó ökológiájára is, nem új felfedezés, viszont semmilyen jel sem utal arra, hogy a társadalmak ezt tudomásul vennék. Boote, hasonlóan több kutatócsoporthoz és aktivistához, arra törekszik, hogy a probléma közbeszéd tárgya legyen, hogy tudatos felhasználói legyünk ennek az anyagnak, illetve hogy hosszú távon a felhasználók nyomására alternatív megoldásokat találjanak a műanyag helyettesítésére.

Premier: 2011. április 21., 18 óra. Helyszín: Corvinus Egyetem, IV-es előadója (1093 Budapest, Fővám tér 8.). A vetítésen jelen lesz a film rendezője, Werner Boote is. A belépés ingyenes. A film csütörtöktől megtekinthető az Uránia Nemzeti Filmszínházban!

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!