Csökkent a német infláció

2019. november 13. 10:19

Októberben a várt mértékre csökkent a németországi infláció a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis által közzétett végleges adatok alapján.

2019. november 13. 10:19
null

A fogyasztói árak októberben az egy évvel korábbihoz képest 1,1 százalékkal emelkedtek a szeptemberi 1,2 százalék után.

Szeptemberhez viszonyítva az októberi fogyasztói árak szintén az elemzői várakozásoknak megfelelően, 0,1 százalékkal nőttek.

Az infláció októberi éves szintű lassulása a Destatis kimutatása szerint elsősorban az

energiaárak 2,1 százalékos csökkenésére vezethető vissza.

Októberben az élelmiszerárak 1,1 százalékkal nőttek, a szolgáltatások pedig 1,7 százalékkal drágultak.

Az európai uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált fogyasztói árindex (HICP) októberben éves bázison 0,9 százalék, havi összevetésben pedig 0,1 százalék volt és a befektetők is bizakodóvá váltak. 

(MTI, Makronóm) 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. november 19. 00:15
Aki az infláció valódi mértékére kíváncsi számolja ki azt maga! Az állam érdekelt az inflációban és abban is, hogy alacsonyabbnak számolja a ténylegesnél. A stabil érték arany euróban számolva 20,28%-kal ér ma többet az egy évvel ezelőttinél. Van némi különbség az 1,1% és a20,28% között. Márpedig az arany nem hazudik. És ha nem az arany hazudik, akkor ...
istvánkeve
2019. november 14. 13:47
Benne vannak a mérést megalapozó "inflációskosárban" a lakbérek ? a lakásárak ? az üzemanyagár ? a háztartási áram ? Kár, hogy ez a hivatal jelentése nincs tekintettel a mindennapi élet viszonyaira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!