Decemberben sem mentünk sehová, be is zuhant a vendégéjszakák száma

2021. február 11. 09:21

Tavaly decemberben  a kereskedelmi szálláshelyeken az egy évvel korábbinál 92 százalékkal kevesebb  belföldi vendég, 89,0 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltött el, a külföldi vendégek száma 97, a vendégéjszakáké 96,0 százalékkal csökkent.

2021. február 11. 09:21
null

A vendégek száma együttesen 94,7 százalékkal, a vendégéjszakáké 92,7 százalékkal esett vissza – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A jelentés hangsúlyozta a  beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó és a járvány megfékezését célzó

A belföldi vendégéjszakák száma a szezonálisan és a naptárhatással kiigazított adatok alapján az előző hónaphoz mérten is 53 százalékkal csökkent. Az összes vendégéjszaka 70 százalékát a belföldi vendégek töltötték el. A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron számolt összes bruttó árbevétele 93 százalékkal volt kevesebb az előző év decemberinél.

2020-ban a vendégéjszakák száma 57,7 százalékkal volt kevesebb, mint 2019-ben.

(MTI, címlap: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!