Kutatás: Az egész világon Magyarországon éri meg a legjobban céget működtetni

2021. október 11. 15:07

Magyarország világelső lett az Approve.com rangsorában: a cég elemzői kiemelték az alacsony magyar társasági adót, ahogyan az internetkapcsolat alacsony árát is.

2021. október 11. 15:07
null

Az Approve.com beszerzési menedzsment eszköz kutatóinak legfrissebb elemzése mutatta ki, hogy Magyarország a világ élén áll, már ami a vállalatok működtetésének költségeit illeti. A kutatást elvégző cég az éves átlagbért, a villamosenergia árát, az internet árát és a társasági jövedelemadó mértékét vette figyelembe, e változók mindegyikéhez rendelt tízes skálán, ezután pedig a négy kategória átlagából alakította ki a végső pontszámot. A kutatás a világ több mint 30 „fejlett” gazdaságát vette figyelembe és rangsorolta ezeket „takarékossági” szempontból.  

Hazánk a 9,4-es végső pontszámot érte el, amivel az első helyen zárt, míg a dobogó következő két fokát Litvánia (8,52) és Lengyelország (7,9) foglalta el. Szlovákia és Lettország közel került Lengyelországhoz, az első tízet pedig Csehország, Észtország, Mexikó, Dél -Korea és Finnország zárta.

Ami a sereghajókat illeti, Németország zárt az utolsó helyen Ausztrália és Dánia előtt, előttük pedig az Egyesült Államok és Svájc állt.  

Hazánkban a villamosenergia ára a tizenkettedik legdrágább a rangsorban. Az internet árát tekintve viszont hazánk 14,5 dollárral a harmadik legolcsóbb havi kapcsolattal rendelkezik Litvánia és Lengyelország után: ez közel négyszer olcsóbb internetkapcsolatot jelent Izlandnál, az Egyesült Államoknál, Svájcnál és Kanadánál, ahol a havi díj meghaladja a 60 dollárt.

Eközben a kilenc százalékos társasági adó kiemelkedően a legalacsonyabb a megvizsgált országok között, ugyanis háromszor alacsonyabb a japán, mexikói, német és ausztrál legfelsőbb vállalati adókulcsnál. 

A magyar bér dollárban mérve a vizsgált 30 fejlett ország között a harmadik legalacsonyabb, viszont az áram ára háromszorosa a norvég vagy izlandi szintnek.

Fontos hozzátenni, hogy Magyarország nem csak takarékos, hanem az egyik legyorsabb internetkapcsolattal is rendelkezik a világon.

a világon.

(Címlap: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2021. október 12. 21:56
Rabszolgatörvény: több tízezer forintot követelnek az autóipari multik a dolgozóiktól Törvénytelenségre készül több tucat autóipari, gépipari és elektronikai cég a munkaidőkeretek kifutása kapcsán, ugyanis rengeteg munkaórát nem tudtak a munkavállalóikkal ledolgoztatni az elmúlt másfél évben a koronavírusjárvány korlátozásai, majd az egyre súlyosbodó alkatrészhiány miatti gyárleállások következtében. Ezeket a mínusz órákat pedig most ki akarják fizettetni a munkavállalókkal a 2018-as rabszolgatörvényre hivatkozva
kolozsv
2021. október 12. 20:30
Nem értesz semmit. Tényleg itt éri meg legjobban, de főleg azért, mert a bérek nagyon alacsonyak. "A kutatást elvégző cég az éves átlagbért, a villamosenergia árát, az internet árát és a társasági jövedelemadó mértékét vette figyelembe" A bérek sajnálatosan alacsony szintje okozza ezt az elsőséget. A rezsicsökkentés itt nem játszik, mert a cégeknél nincs rezsicsökkentés. Azok teljes árat fizetnek. A társasági adó ugyan alacsony és választható más olcsó működtetési forma, pl. a KIVA, de összességében a bérek miatt éri meg még mindig.
Öregfa..
2021. október 12. 20:30
Látom sikerült fennakadnod, a leg lényegtelenebb adaton!
Akitlosz
2021. október 12. 20:30
Abban mi jó, hogy 30 ország közül Magyarország a legnyomorultabb? Német cégek viszik haza a profitjukat Magyarországról és nem magyar cégek Németországból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!