Győri BL-vereség, nyolc előállított szurkoló

2013. július 18. 08:59

A Győri ETO FC hazai környezetben 2-0-ás vereséget szenvedett az izraeli Maccabi Tel-Aviv együttesétől a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának szerdai, első mérkőzésén. A mérkőzés kapcsán hét izraeli és egy magyar állampolgárt állítottak elő a rendőrök.

2013. július 18. 08:59

A jövő keddi visszavágót így rendkívül nehéz helyzetből várhatja Pintér Attila együttese.

Győri ETO FC-Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 0-2 (0-0) Győr, 8500 néző, v.: Hameter (osztrák)
gólszerzők: Jicaki (76.), Alberman (94.)
sárga lap: Koltai (31.), Kamber (36.), Andric (79.), Lipták (81.), Pátkai (92.), illetve Prica (21.), Alberman (40.)
Győri ETO FC: Kamenár – Takács Á., Svec, Lipták, Völgyi – Pátkai, Kamber – Kink (Andric, a szünetben), Koltai (Martinez, 69.), Varga R. – Strestík (Trajkovic, 55.)
Maccabi Tel-Aviv: Juan Pablo – Jeini, García, Tibi, Ziv – Alberman, Radi, Altman (Lugassi, 83.), Zahavi, Jicaki (Ben Haim, 88.) – Prica (Mikha, 74.)

Nagy lendülettel kezdett a korábbi Videoton-edző, a Paulo Sousa által irányított vendég alakulat, amely az első tíz percben szinte „egykapuzott”, ugyanakkor igazi ziccerig nem jutott. A kezdeti rohamok elhárítását követően a Győr fokozatosan magára talált, Strestík a 13. percben a kapuba is betalált, de a játékvezető les miatt jogosan érvénytelenítette a találatot. Ezután kiegyenlített küzdelmet vívott a két csapat, a kapuk azonban nem forogtak veszélyben.

A fordulást követően gyengébb lett a találkozó színvonala, a Győr nem tudott helyzetbe kerülni, igaz, a Maccabinak is csak egy nagy lehetősége volt az első negyedórában. A vezetőedzőjét, Pintér Attilát eltiltás miatt nélkülöző Győr gyengén futballozott, mindössze egyetlen kapura lövése volt. A 76. percben aztán megérdemelten szerzett vezetést az izraeli csapat, Jicaki volt eredményes egy beadás után. A hajrában is csak a vendégek veszélyeztettek, Kamenár védéseivel egészen a 94. percig tartotta a lelket a győriekben, ekkor azonban Alberman lövésével szemben már ő is tehetetlennek bizonyult, ezzel pedig a továbbjutást illetően nagy előnybe került az izraeli csapat.

A rendőrök hét izraeli szurkolóval szemben pirotechnikai eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt intézkedtek a Győri ETO FC–Maccabi Tel-Aviv Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzésen – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön. A közlemény szerint a mérkőzés szerdán szigorú biztonsági intézkedések mellett, a nemzetközi előírásoknak megfelelően zajlott.

A beléptetéskor egy izraeli szurkoló két fáklyát és egy hanggránátot akart a mérkőzésre bevinni. A pirotechnikai eszközt az egyenruhások lefoglalták, a férfit a mérkőzésről kitiltották. A vendég szurkolók a mérkőzés alatt görögtüzet gyújtottak a szektorukban. A rendőrök hat fiatal ellen polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt intézkedtek.

A beszámoló szerint a rendőrök a mérkőzés megkezdése előtt egy 28 éves megyei lakosnál kést találtak, ezért a Győri Rendőrkapitányságon előállították. Vele szemben közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárás indult.

Frissítés:

Az izraeli Maccabi Tel-Aviv elleni szerda esti kudarc után az eltiltott vezetőedzőt, Pintér Attilát helyettesítő tréner elmondta: az ellenfelünk nagyszerűen játszott és jól kihasználta helyzeteit. „Kulcsmomentum volt a mi gólunk, amit les miatt nem adtak meg. A mérkőzés tanulsága számunkra, hogy sokkal több futás kell a részünkről és sokkal agresszívebben kell játszanunk. A vereség ellenére nem adjuk fel, Tel-Avivban gólokat kell szereznünk a továbbjutás érdekében” – fogalmazott.

Paulo Sousa, a Maccabi mestere kifejtette: nagy előny volt számára, hogy korábban dolgozhatott a Videotonnál, és jól megismerte a Győr játékát és erejét. „A második félidőben már mi irányítottuk a játékot. Azt tudtuk játszani, amit szerettünk volna. A továbbjutás azonban még nem dőlt el, a második találkozóra is a lehető legjobban fel kell készülnünk, mert tiszteljük az ellenfelünket” – mondta Sousa.

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rabonban
2013. július 18. 14:17
A szervezők azzal voltak elfoglalva, hogy Árpád-sávos zászlót, Nagy-Magyarországot ábrázoló transzparenset ne lehessen bevinni, sikerült is velük együtt a szurkolókat is elrettenteni a stadionlátogatástól...Arra már nem futotta erejéből az illetékeseknek, hogy egy csapatjátékot is megszervezzenek, és felébresszék a játékosok küzdeni akarását. Vagy ez is tilos volt? Sebaj, majd megtelik a stadion (évente egyszer) a Bayern München haknijára, már ha megveszik a méregdrága jegyeket erre a tét nélküli mérkőzésre azok, akik biztos szép szalonképesen elrágicsálják majd a szotyolájukat.Aztán kezdődhet a magyar bajnokság a 20 ezres stadionban átlag 3000 nézővel.Nem baj, Csányi úr, biztos elégedett..Elvégre nincsenek Árpád -sávos zászlók...
Gregorius
2013. július 18. 12:36
A legszomorúbb az volt, hogy az ellenfél játszotta azt a friss, szellemes játékot, ami valamikor régen a nemzetközi kupadöntőbe került Videotonra volt jellemző, a Győr meg ugyanolyan fásult volt, mint múlt héten a Vidi...
Senior
2013. július 18. 11:25
Nyugiság van, este a Loki és a Honvéd is megy a lecsóba. Első körben rég esett ki az összes, most az is meglesz.
kuwiq
2013. július 18. 11:20
A szokásos produkciót láttuk, amit rendszerint az enervált, lassú, ötlettelen, a végére fizikailag és szellemileg egyaránt elfáradt magyar klubcsapattal szoktak leírni. Valami csak nem stimmel az itthoni edzésmunkával, ha más játékosaink külföldön képesek a gyors, ötletes, 90, vagy akár 120 percig tartó játékra, pl Gera, aki azért nem volt soha egy fizikai csoda. Viszont az olyan játékosokból, akik úgy jönnek ide, hogy van bennük dinamika, hamarosan kivész ez a képesség. Rejtély, miért lettünk a futball Bermuda-háromszöge. A taktikáról meg nem is beszélek, mer minek, olyan nekünk úgysincs, legalábbis nincs neki semmi látszatja, pedig pár egyszerű szabály betartásával könnyebb lenne az élet, és még élveznék is a játékot a legények. Munkás, fáradságos vereség volt, amiért alaposan megdolgoztak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!