Elege lett az LMBTQ-lobbiból a német futballszurkolóknak, és ezt egyre többen jelzik is

2024. március 08. 19:51

Már a negyedik csapat szurkolói fogalmaztak meg látványosan kritikát a nézőtéren.

2024. március 08. 19:51
24 June 2023, Bavaria, Munich: Allianz Arena lights up in rainbow colors for Christopher Street Day in Munich. Photo: Christian Kolbert/dpa (Photo by Christian Kolbert / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Nyitókép: Christian Kolbert/dpa (Photo by Christian Kolbert / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A nyugati labdarúgó-bajnokságok futballpályáin az elmúlt években szép lassan meghonosodott az identitáspolitika. Elég csak az angol bajnokságban, a Premier League-ben lassan általánossá váló mérkőzés előtti térdelésre, vagy a lépten-nyomon megjelenő LMBTQ-propagandára gondolni. Nincs ez másként Németországban sem – a magyar futballszurkolók jól emlékezhetnek az egyértelműen Magyarországnak címzett politikai indíttatású provokációkra. 

Nem is volt olyan rég, hogy 2021-es Európa-bajnokságon a német és a magyar válogatott 2-2-re végződött mérkőzésén a hatszínű „LMBTQ-szivárvány” színeivel akarták megvilágítani a müncheni stadiont

 (ez végül az UEFA döntésének hatására nem jött össze), és arra is jól emlékszünk, hogy a magyar himnusz alatt egy „szurkoló” szintén a jól ismert hatszínű zászlóval rohant be a mérkőzésre ladarúgóinkat cukkolni, valamint, hogy a német válogatott csapatkapitánya, Manuel Neuer – aki még csapattársaira is ráerőltette politikai gesztusait – szivárványos karszalagban lépett pályára. De emlékezetes Petri Zsolt esete is, akit a Hertha BSC a mainstreammel ellentétes politikai véleményének felvállalása miatt rúgott ki. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Úgy tűnik azonban, hogy 

a futballdrukkereknek Németországban nagyon elege van az LMBTQ-lobbi nyomulásából,

 ezt pedig egyre többször és egyre többen látványosan jelzik is a woke ideológiának szerintük befekvő Német Labdarúgó Szövetség (DFB) felé. Február elején a Bayer Leverkusen szurkolói kifeszítettek egy transzparenst, amelyen az állt: „Sokféle zenei stílus létezik, de csak két nem van”. Az ultrák akciója miatt a  Német Labdarúgó Szövetség (DFB) 18 ezer eurós (6,9 millió forint) bírságot szabott ki a leverkuseni egyesületre. 

Ezt is ajánljuk a témában

A DFB büntetésén rengetegen felháborodtak, és a harmadosztályú Dynamo Dresden drukkerei azonnal reagáltak is a döntésre, mégpedig egy „Csak egy nevetséges DFB és két nem létezik” feliratú trenszparenssel. A német szövetség természetesen ebben az esetben is vizsgálatot indított. Az LMBTQ-lobbi természetesen helyesli a DFB döntéseit. „Jó, hogy a DFB határozott lépéseket tesz. Ez egyértelmű jelzés a nemi sokszínűség elleni diszkrimináció ellen” – fogalmazott Julia Monro aktivista, aki az elmúlt években DFB LMBTQ-ügyi tanácsadója volt. 

A történet azonban nem állt meg itt, és könnyen lehet, hogy a DFB az újabb vizsgálat elindításával csak olajat öntött a tűzre. Erre utal legalábbis, hogy pár nap elteltével újabb szurkolótábor reagált a történtekre. Az Energie Cottbus drukkerei is kitettek egy transzparenst az alábbi felirattal: 

Csak két nem létezik, és mindkettő megveti a DFB-t'”

 

A Cottbus után pedig újabb klub szurkolói reagáltak az esetre. A Chemnitzer FC ultrái épp a Cottbus elleni hazai mérkőzésükön demonstráltak egy transzparenssel, amelyen a „Csak két nem létezik. DFB szurkolói bolt: férfi, nő, baba, gyermek.” olvasható, utalva ezzel a német szövetség boltjában kapható mezek nemek szerinti besorolására.

A Német Labdarúgó Szövetség elleni szurkolói tüntetések várhatóan folytatódnak, és amennyiben így lesz, arról feltétlenül beszámolunk majd. 

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. március 09. 13:43 Szerkesztve
Karbantartó9csapláros 2024. március 09. 06:54 ..."Te, fejtsd már ki az összefüggést: hogy az lmbtq-t ki kéne tiltani és a focisták ismerten/tudottan tájékozatlanok/buták gondolat között? ...Nem azt írta amire válaszolsz."... Elmagyarázom: lájkbajnok azt írta, hogy a fociULTRÁK, sehol nem az eszükről híresek (mert, hogy ellenállnak az uncsivá vált LMBTQ "forradalmi" újításoknak IS). A válasz: NEM KELL hogy esze legyen a szurkolónak, bár jó és előny, hogy van, amellett, hogy lájkbajnok ELEVE KIREKESZTŐLEG hangsúlyozza liberálNÁCI módon a fociultrák alsóbbrendűségét! Innentől ARRA történt a válasz is, ami írva van, egy kissé ÖSSZETETTEBBEN, mint ami lájkbajnok liberálnáci faékszerű viceházmester szintje. Lájkmestert, a teljes ballibbant liberálnáci gender, lmbtq, blm stb. csürhével Lenin nemhogy Szibériába küldte volna, de helyben lövette volna halomba, mert ideológiailag a legutolsó vasgyári proletárja is képzettebb, tudatosabb volt a baloldaliságot tekintve, mint ezek összességében!
atti64
2024. március 09. 09:49
FELÉBREDTETEK IDIOTÁK?????????????????, LMBTQ IRTANI KELL MINDENÜTT!!!!!!!!!!!!!
rugbista
2024. március 09. 07:39
Zjzj-nek írtam.
rugbista
2024. március 09. 07:13
Jól látod! Büszke is vagyok a hazámra! Itt valóban szólásszabadság van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!