Íme a világ legértékesebb labdarúgói - Szoboszlai Dominik is köztük van!

2024. április 16. 07:42

Miért 0 euró Kylian Mbappé értéke? Íme a magyarázat!

2024. április 16. 07:42
Szoboszlai Dominik (középen) a Magyarország-Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzés után a Puskás Arénában 2024. március 22-én. A magyar válogatott 1-0-ra győzött - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szoboszlai Dominik jelenleg a 36. legértékesebb labdarúgó a világon – legalábbis a Football Benchmark értékelése szerint. A labdarúgópiaci adatbázis-oldal kicsit másképpen értékel mint a Transfermarkt, ennek megfelelően természetesen a labdarúgók játékjogának becsült értéke és a sorrendjük is másképp alakul. Érdekesség, hogy míg előbbinél 81,2 milliós becsült értékével érte el ezt a helyezést, addig utóbbi oldal „mindössze” 75 millió eurós értéket állapított meg, mégis jobb helyezést kapott, ott a 32. lett.

A Liverpool játékosai közül egyébként a Transfermarkt szerint a magyar klasszis a legértékesebb, maga mögé utasítva Mo Salah-t, Luis Díazt és Darwin Núnezt is. 

A Football Benchmarktnál azonban Trent Alexander-Arnold és Núnez is megelőzi. 

A nemzeti együttes csapatkapitánya mellett egyébként több magyar játékos értéke is emelkedett az elmúlt időszakban, igaz olyan is van, akié visszaesett, de összességében még mindig most a legértékesebb a magyar válogatott

Ezt is ajánljuk a témában

A Football Benchmarkt listáján egyébként jelenleg Szoboszlai korábbi salzburgi csapattársa, Erling Haaland foglalja el az első helyet, 189,9 milliós értékével, a második és a harmadik helyen pedig a Real Madrid két világklasszis labdarúgója, Jude Bellingham (184,1) és Vinícius Junior (160,2)  szerepelnek. Mindez azonban csak ezért lehet így, mert Kylian Mbappé épp nem szerepel a listán, ugyanis 

a francia világbajnokot a Football Benhmarkt e pillanatban 0 euróra értékeli.

  Hogy miért van ez így? Azért, mert a portál értékszámítási módszertanában felsorolt figyelembe vett tényezők közt ez is szerepel: „A játékosok átigazolásának időzítése, az esetleges eladó és a potenciális szerződtető/vevő klubok gazdasági profilja”.

Mbappé helyzete pedig ilyen szempontból speciális, ugyanis a Paris Saint-Germain-nál idén nyáron lejár a szerződése, azaz ingyen igazolhatóvá válik, és a média kész tényként kezeli, hogy a Real Madrid játékosa lesz. Más kérdés, hogy a királyi gárda számára nemhogy nem lesz ingyenes a francia szupersztár szerződtetése, de kifejezetten sok pénzt fizetnek majd érte – hogy miért, arról itt írtunk bővebben

Ezt is ajánljuk a témában

Mivel azonban nem rendelkezik hat hónapnál hosszabb szerződéssel, a Football Benchmarkt nem állapít meg piaci értéket. A Nemzeti Sport elemzése szerint amennyiben Mbappé a Real Madrid játékosa lesz, a Football Benchmarkt, amely évente ötször vizsgálja felül a játékosok értékét, a jelenlegi becslései alapján 234.8 millió euróra értékeli majd. 

Ezzel pedig Mbappé egyenesen az első helyre kerülne a világranglistán, megelőzve a Manchester City norvég támadóját, és az őt üldöző Bellinghamet is.

Erling Haaland értéke egyébként a portálnál december óta több mint 4 millió euróval csökkent, Bellinghamé pedig 8 millió euróval emelkedett. A tíz legértékesebb játékos közé egyébként a Real Madrid és a Manchster City együtteseiből egyaránt 3 labdarúgó került be, míg a Barcelona, a Napoli, az Arsenal és a Bayern München 1-1 játkost ad a top10-be. 

A sorrend jelenleg így néz ki:

A világ tíz legértékesebb labdarúgója 2024 márciusában a Football Benchmarkt labdarúgópiaci oldal értékelése szerint
A világ tíz legértékesebb labdarúgója 2024 márciusában a Football Benchmarkt labdarúgópiaci oldal értékelése szerint
Forrás: Football Benchmarkt

Szoboszlai Dominik értéke egyébként december óta 820 ezer eurót emelkedett, de így is olyan játékosokat utasít maga mögé, mint például Bruno Fernandes, a Manchester United és a portugál válogatott támadója, Jack Grealish a Manchester City védője, Moises Caicedo és Christopher Nkunku, a Chelsea játékosai, vagy Frenkie De Jong, a Barcelona klasszisa. 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­ö­g­ö­­s­ ­­­l­­á­­n­­y­­­o­­­k­ ­­­v­­­á­r­­­n­a­­k­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Zolotarjov
2024. április 16. 12:37
Na ugye..
levi87
2024. április 16. 09:40
"A Liverpool játékosai közül egyébként a Transfermarkt szerint a magyar klasszis a legértékesebb, maga mögé utasítva Mo Salah-t, Luis Díazt és Darwin Núnezt is. " Nevetséges. Legalább 4-5 jobb játékos van a Liverpoolban mint Szoboszlai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!