Magunkhoz láncolnánk: élethosszig tartó szerződést kötött Marco Rossi Csányi Sándorral?

2024. április 25. 23:05

A magyar labdarúgó-válogatott sikerkapitányát bombázzák ajánlatokkal, most elárulta, miért maradt Magyarországon.

2024. április 25. 23:05
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a másnapi, Koszovó elleni felkészülési mérkőzés előtt a telki edzőközpontban 2024. március 25-én - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nagyon egymásra hangolódott Marco Rossi és a magyar labdarúgó-válogatott az elmúlt években: a nemzeti csapatnál 2018 nyara óta dolgozó olasz-magyar szakember 2022 szeptembere óta nem kapott ki a csapattal, veretlenül zárta a teljes 2023-as esztendőt és idei mindkét meccsét is behúzta – előbb a törökök, majd a koszovóiak hódoltak be a Puskás Arénában.

A németországi Európa-bajnokságra készülő gárda szövetségi kapitánya hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy Puskás Ferenc és az Aranycsapat hazájában dolgozhat, és bár időről időre felvetődik a neve nyugati európai kluboknál, topbajnokságok csapatai is puhatolóznak a kopasz mesternél, ő mégis Magyarországon képzeli el a jövőjét.

Ezt is ajánljuk a témában

Az olasz TeleClubItalia.it honlapjának nyilatkozott a válogatott pályafutásáról, és elégedettségének adott hangot.

A szerződésem 2025 decemberéig szól a magyar szövetséggel, de az elnök szeretné, ha pályafutásom végéig itt maradnék. Később pedig tanácsadó lennék a szövetségben. Úgy érzem, nagyon megbecsülnek és szeretnek, így tulajdonképpen nem látok okot a váltásra”

– jelentette ki Marco Rossi, majd hozzátette:

„A Serie A-ból ugyan nem kaptam hívást, de voltak izgalmas ajánlataim, például a Premier League-ből is kerestek. Decemberben is kaptam egy ajánlatot, de nem lett volna helyes lépés a távozás a Magyarországon elért sikerek után” – hangsúlyozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor még télen megerősítette az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban, hogy az olasz szakembernek 2026. január 1-ig szól a szerződése, tehát a Nemzetek Ligájában és a világbajnoki selejtezőkön biztos, hogy ő vezeti a csapatot.

Olyan a szerződés, hogy el se tud menni, ha szeretne, akkor sem”

– hangsúlyozta az MLSZ elnöke.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­­ö­g­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­n­­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­r­­n­­­a­­­k­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
KBA98
2024. április 26. 16:57
Végülis magyar-olasz állampolgár, akkor jön és megy amikor akar és oda ahova akar!
pipa89
2024. április 26. 07:28
Helyes, itt kell tartanunk őt!
Zolotarjov
2024. április 26. 07:14
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!