Nem jött össze a győzelem, Tóth Krisztián ezüstérmes az Eb-n

2024. április 27. 18:29

A 90 kilogrammosok között versenyző magyar cselgáncsos azeri ellenfelétől kapott ki a zágrábi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

2024. április 27. 18:29
null

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Eldzsan Hadzsijev várt az MTK Budapest olimpiai bronzérmes cselgáncsozójára az Eb-n a szombati döntőben. Előzetesen Tóth Krisztián tűnt az esélyesebbnek az aranyéremre. Az azeri versenyző eddig hét World Tour-érmet gyűjtött, de Eb-n vagy vb-n még nem állt dobogóra. A 29 éves Tóth ugyanakkor világbajnoki ezüst- és bronzéremmel büszkélkedhetett, kontinenstornákról pedig egy ezüstnél és három bronznál tartott.

Kettejük eddigi egyetlen meccsét a 21 éves azeri nyerte januárban a portugáliai Grand Prix-n. A második csata pedig két perc elteltével dőlt el Zágrábban, amikor Hadzsijev egy horogdobásra vazaarit kapott, majd leszorítással folytatta az akciót, és a második vazaaari már ippongyőzelmet ért – írta az MTI.

A 29 éves Tóth ötödször állhat Eb-dobogóra, és ő szerezte meg a magyar cselgáncssport 30. Eb-ezüstjét.

A zágrábi seregszemle vasárnapi zárónapján a vegyes csapatversenyre kerül sor, a magyar válogatott részvételével.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Squalline
2024. április 28. 08:01
Sikerült a döntőbe jutás. Gratulálok! Csak így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!