Az év csapatába jelölték, erre összehozta az év öngólját Szoboszlaiék ellen a világbajnok! (VIDEÓ)

2024. május 14. 11:04

Emiliano Martínez megint felhívta magára a figyelmet, Premiere League-történelmet írt, de nem ilyen hírnévre vágyott. Lehet, nem kellett volna megdicsérni a meccs előtt...

2024. május 14. 11:04
null

Nyitókép: Facebook/Aston Villa FC

***

Szöglet, átszáll a túloldalra, Szoboszlai Dominik érkezik, és ballal, kapásból óriási gólt lő! – Ez a jelenetsor játszódott le szeptember 3-án, amikor az Aston Villa ellen megszerezte az első gólját a Liverpool új igazolása. A magyar válogatott csapatkapitánya szép lövéssel vette be Emiliano Martínez kapuját, de jellemző, hogy a világbajnok kapus, miután esélyes sem volt hárítani, azért reklamált, mert szerinte a lesen álló Mohamed Szalah takarta a kilátását. Ezúttal milyen kifogással áll elő a botrányhős argentin?

Szerencsétlenkedés

Mint a Mandiner is beszámolt róla, az Aston Villa kétgólos hátrányból talpra állva 3-3-as döntetlent ért el a Liverpool otthonában az angol labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában. Az már korábban eldőlt, a Villa a 4., a Pool a 3. helyen végez a Premier League-ben, és mindkét csapat indulhat a Bajnokok Ligájában. A vendégek hajrájánál csak a meccs felütése marad emlékezetesebb. Már a második percben gólt kapott Unai Emery együttese, nem is akárhogy: egy megpattanó beadásra visszanyúlt Emiliano Martínez, s amikor úgy tűnt, megfogja a labdát, egy suta mozdulattal beütötte a saját kapujába. Öngól a javából!

 

Rekorder lett

Martínez bénázása már nem az első eset, korábban is előfordult a nagyszájú kapussal, hogy összehozott egy-két gólt. 

Ez volt a harmadik öngólja a Premier League-ben, amivel immár egyedüli csúcstartó lett a kétes hírnevű hálóőrök között. 

Tegyük hozzá, a 31 éves argentin például vétlen volt, amikor egykori klubja, az Arsenal ellen vetődés közben a lécről a hátára, s onnan a kapujába pattant Jorginho bombája után a labda... Ezzel együtt felülmúlta a kétgólosok táborát, amelyet többek között Petr Cech, Shay Given és Robert Green gyarapít. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyugtával dicsérd!

Emiliano Martínez nem csupán megosztó személyiség, nagy utat tett meg, amíg 2022-ben világbajnok lett a Lionel Messi vezette Argentína színeiben, s a katari torna legjobbjának is megválasztották. A 17 éves korától az Arsenalban nevelkedett „Dibu” az Ágyúsoknál mindössze 38 mérkőzésen jutott lehetőséghez a felnőtteknél – 8 év alatt. 2020-ban igazolt az Aston Villához, és fele annyi idő alatt 159 fellépésnél tart.

„Azt hiszem, a személyisége, a karaktere... amit jelent, és a hatása Villára. Végül Martínez, Pickford vagy Alisson között keresgéltem, és szerintem Martínez a legjobb kapus” 

– nyilatkozta róla Gary Neville, a Manchester United 9-szeres bajnok, kétszeres BL-győztes legendája. Az időzítés azonban rosszul sikerült, éppen a kapus nagy bakija előtt.

Emiliano Martínez ebben a szezonban 34 meccsen 48 gólt kapott, s mindössze 9-szer maradt érintetlen a hálója. A clean sheet csúcsa 15 még 2020/2021-ből. Persze egy kapus megítélése nem csupán a statisztikákon múlik, ám Martínez folyamatosan tesz róla, hogy minél többen megutálják, s ha hibázik, sokkal inkább a kritikák keresztüzébe kerül, mint mások.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­k­­­e­­l­d­­­ ­­a­­ ­­s­­­z­e­x­­i­­ ­­p­u­­­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
verkez
2024. május 14. 14:25
Ugye? Nem benne jelölték, hanem bele! Babebanben, bazmeg!
Novicsok-5
2024. május 14. 11:50
Hát hatalmas potya volt, láttam a meccset. Legalább egy kicsit lenyugszik ez a balfék, addig sem fog idétlen képet vágni hozzá, amikor a trófeát a faszához emeli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!