Fel kell kötni a gatyát: nem győzte dicsérni Szoboszlai helyettesét a Liverpool menedzsere

2024. május 06. 15:34

Jürgen Kloppot már korábban is lenyűgözte az angol tehetség, miközben a magyar középpályásnak a legutóbbi négyből három bajnokin összesen 12 perc jutott...

2024. május 06. 15:34
KLOPP, Jürgen

Fotó: MTI/EPA Neil Hall

Mint arról beszámoltunk, Szoboszlai Dominik csak a hajrában, a 83. percben szállt be a Liverpool Tottenham elleni vasárnapi rangadója során, de a Vörösök nélküle is 4–2-re lemosták a londoniakat.

Ezt is ajánljuk a témában

Még egy óra sem telt el a találkozóból, amikor Mohamed Szalah, Andy Robertson, Cody Gakpo és Harvey Elliott góljaival a Vörösök 4–0-ra vezettek, a folytatásban Richarlison és Son Heung-min gólja ugyan még reményt adott a Spursnek, de többre nem futotta a vendégektől.

Jürgen Klopp a meccs utáni sajtótájékoztatón őszinte megdöbbenésének adott hangot az elmúlt hetek eredményei után.

Hogy számítottam-e arra, hogy 4–0-ra vezetünk majd? Nem. Mint ahogy arra sem, hogy 4–2-re állunk, és Alisson Beckernek még két klasszisvédést kell végrehajtania.

Számunkra ez a siker azt jelenti, hogy szinte biztosan harmadikok leszünk, valószínűleg se előre, se hátra nem mozdulhatunk már” – vonta meg a mérleget Jürgen Klopp.

Ezt is ajánljuk a témában

A Szoboszlai helyén szereplő 21 éves Harvey Elliott klasszisokat idéző teljesítményét nyújtott, produkciójára pedig egy álomgóllal tette fel a koronát.

„Harvey kivételes. Rendkívül fiatal, mégis kivételes teljesítményre képes. Sokáig az egyik legjobb játékosunk volt, amikor a jobb szélen játszott, amikor Mo (Szalah – a szerk.) megsérült, vagy az Afrika-kupán szerepelt. Kivételesen játszott.

Azt hiszem, a középpályás pozícióban valószínűleg az eddigi egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. Ez nagyon jó volt, és a gólja egészen kivételes volt.

Mindenkinek szüksége van ilyen pillanatokra, hogy még nagyobb önbizalmat szerezzen” – elemezte Elliott teljesítményét Klopp.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­I­g­­a­­­z­i n­­­i­m­­­f­o­m­­­á­­­n­i­­á­­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Squalline
2024. május 06. 22:10
Szerintem Szobo röpke 10 perc alatt csinált magának egy gólhelyzetet, amint beállt, centik hiányoztak de abból a szögből kevesen rúgnak gólt. Azután egy jó labdaszerzéssel már ugratta is Salaht-t, aki Nunez elé már gólhelyzetre tálalt, aki persze (szegényt már sajnálom) simàn kihagyta. Ezen kívül volt hátul egy jó tisztázása, így végre(!) nem tudták beadni a brazil ricsinek, aki két góllal használta ki Klopp Szobit becserélését megelőző "zseniális" cseréit. Ehhez 100, azaz 100%-os passzpontosság járult a Sofascore szerint. Amint előbb említettem, ez nem "visszapasszból" származik. Amúgy más is visszapasszol, ami nem más, mint az ellenük általában védekező csapatok széthúzása és kintebb rángatása a "bunkerből". Nem passzol "vissza" többet mint más. Elliot valóban jó volt, szép gólt lőtt. De ilyesmit Szobi is lőtt már, asszem 3-at ebben az idényben. Az előző meccsen Elliot pedig kva szarul játszott. Egyszer fenn egyszer lenn. Ilyen a popszakna. Amit láttam Szobitól, az teljesen ok volt.
rugbista
2024. május 06. 17:55
A válogatott esetében meg az lehet a gond, hogy Szoboszlai formája hanyatlik, a németeknél meg hemzsegnek a világklasszisok, akik meg remek formában vannak: Bellingham, Sancho, Gnabry és a többi született német. Az Eb-n az esélyünk, hogy csapatban jobbak vagyunk, mint a játékosok piaci "értéke", amit már sokszor bizonyítottunk.
pragmatika
2024. május 06. 17:11
Szobinál szerintem mentális problémák vannak. Remekül kezdett, gólokkal, de valamiért visszaesett az önbizalma, a teljesítmény kényszer agyonnyomta, és egyszerűen nem "mer" játszani. Pedig óriási tehetség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!