Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Nagy nevek maradtak ki a német Eb-keretből

2024. május 16. 15:03

Kihirdette Európa-bajnoki keretét Julian Nagelsmann, a házigazda és magyar csoportellenfél német válogatott szövetségi kapitánya.

2024. május 16. 15:03

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

 

Megvan Németország labdarúgó-válogatottjának a kerete is a nyári Eb-re. Nagelsmann 27 játékost, köztük négy kapust nevezett meg, így várhatóan a kapuvédők közül kerül majd ki egy a csapatból a június 7-ig határidőig, így lesz végleges a 26 fős keret, amelynek a kétharmada már a hivatalos bejelentés előtt ismertté vált. A csütörtök délutáni kihirdetéskor igaznak bizonyultak azok a sajtóértesülések, amelyek szerint kimarad az válogatottból a világbajnok Mats Hummels, a Bajnokok Ligája döntőjére készülő Borussia Dortmund védője, valamint az 57-szeres válogatott Leon Goretzka, a Bayern München középpályása – írja az MTI. Rajtuk kívül a BL-döntős Karim Adeyemi és Niklas Süle, sérülés miatt pedig Serge Gnabry és Timo Werner is kénytelen kihagyni a kontinenstornát. 

„Megpróbáltunk huszonhat megfelelő karaktert összerakni, hogy egységes csapatot alkossunk. Már a franciaországi mérkőzés előtt kaptunk visszajelzést, amelyek nagyon jók voltak” – nyilatkozta a keretről a szövetségi kapitány. 

A német válogatott június 3-án Ukrajna, június 7-én pedig Görögország csapatával játszik felkészülési mérkőzést. Az Eb-n a június 14-i müncheni nyitómérkőzésen Skócia lesz a németek ellenfele, aztán június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a svájciakkal játszanak az A csoportban.

 

A német válogatott Európa-bajnoki kerete

Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André ter Stegen (Barcelona), Alexander Nübel (Stuttgart), Oliver Baumann (Hoffenheim)

Védők: Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Waldemar Anton (Stuttgart), Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Maximilian Mittelstadt (Stuttgart), Robin Koch (Frankfurt), David Raum (RB Leipzig), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Joshua Kimmich (Bayern München)

Középpályások: Jamal Musiala (Bayern München), Pascal Gross (Brighton), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Toni Kroos (Real Madrid), Robert Andrich (Bayer Leverkusen), Chris Führich (Stuttgart), Ilkay Gündogan (Barcelona), Aleksandar Pavlovic (Bayern München), Leroy Sané (Bayern München)

Támadók: Deniz Undav (Stuttgart), Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Arsenal), Thomas Müller (Bayern München), Maximilian Beier (Hoffenheim)

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­k­e­l­­d­­­ ­­a­­ ­s­­­z­­e­­x­i­ ­­­p­­­u­n­c­­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jajdejónekünk
2024. május 16. 19:13
Akkor majd ebben a felállásban verjük meg őket.
Interista
2024. május 16. 19:11
Volt már erősebb a német válogatott. De én nem bánom, hogy nem a legerősebb kerettel készülnek. Viszont most több a német a válogatottban.
Tommaso
2024. május 16. 18:32
Visszasírják a náluk rendezett 2006-os világbajnokságot, mert akkor még volt esélyük egy jó szereplésre. ( végül ezüstérmesek lettek - a szerk. ). De most a csoportból is nehezen jutnak tovább, s ha mégis, akkor a 16 között a spanyolok v olaszok biztosan megállitják őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!