A romagyilkosságok és a titkosszolgálatok: Hazugságok hálózata?

2010. augusztus 22. 13:30

Én ma nagyobb esélyt adok annak, hogy a Katonai Biztonsági Hivatal bűnös mulasztása miatt ölhették meg utolsó áldozatukat a romavadászok, mint annak, hogy ez az egész csupán merész fantáziálás lenne.

2010. augusztus 22. 13:30

Számomra ez az egész történet bűzlik. Először is: némi huzavona után a katonai elhárítás elismerte ugyan, hogy Cs. István egy időben az ő emberük volt, de siettek hozzátenni, hogy a romagyilkosságok idején már nem dolgozott nekik. Akkor miért is találkozott Cs. Istvánnal a biztonsági hivatal tartótisztje a tiszalöki gyilkosság után? Az eddig megjelent - és a hatóságok által nem cáfolt - nyilatkozatokból az derül ki, hogy Cs. valamikor 2004-2005 táján parancsot kapott, hogy épüljön be azokba a körökbe, amelyekben mások mellett a K. testvérek is megfordultak. Azt Cs. nyilvánosságra hozott vallomásából tudjuk, hogy 2006 őszén jelentett a KBH-nak K. Istvánról. Később Koszovóba ment külszolgálatra, majd hazatérése után egy évvel egészségi okok miatt leszerelt. Legalábbis ő ezt mondja, és ezt a verziót erősíti a KBH, illetve a Honvédelmi Minisztérium is azzal, hogy múlt időben beszélnek a Cs.-vel fenntartott kapcsolatukról. Csakhogy, a titkosszolgálatoktól nem lehet csak úgy leszerelni. Ha a KBH elégedett volt Cs. munkájával, akkor leszerelése után a tartótisztje egyszerűen átadhatta őt a Nemzetbiztonsági Hivatalnak (NBH). Megszervezhetett egy hármas találkozót, ahol bemutatta neki az NBH-s tartótisztjét, és jó napot. 

- Ön szerint ez történt?

- Majdnem biztos vagyok benne. Persze erre a kérdésre pontos választ csak az NBH illetékeseitől, vagy egy esetleges vizsgálatot követően a katonai ügyészségtől kaphatunk. Azonban, ha időrendbe rakjuk az eseményeket, nem is igazán juthatunk más következtetésre. Emlékezzünk csak: a Nemzetbiztonsági Hivatal debreceni kirendeltsége 2008 tavaszán engedélyt kért a K.-testvérek és a környezetükben még néhány más személy telefonjának a lehallgatására. Vajon ki vagy mely szervezet hívta fel a debreceniek figyelmét erre a csoportra? Az előzmények ismeretében nekem volna erre egy tippem. Kíváncsi lennék továbbá arra is, hogy miért pont a tiszalöki eset után lépett kapcsolatba egykori KBH-s összekötője Cs. István-nal. 

- Felteszem, erre is van egy tippje.

- Cs. nyilvánosságra hozott vallomása alapján én nem zárnám ki annak a lehetőségét, hogy - állításával ellentétben - ő mégiscsak jelentett a romagyilkosságokról. Félt, mert - mint vallotta - állítólag, amikor K. Árpád megtudta, hogy kapcsolatba lépett vele a KBH, azt mondta, megöli a tartótisztjét. Cs. István joggal tarthatott attól, hogy ez esetben esetleg őt is elteszik láb alól. Mi oka lett volna hallgatni?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bmucsai
2010. augusztus 23. 08:43
Manapság divatos módszer bizonyos gondolatokat "összeesküvés elméletnek" minősíteni, a megfogalmazót ezzel a formulával hitelteleníteni, nevetségessé tenni. Így van ez a közgazdaságban (pl: Bogár László) de a történelem, a titkosszolgálatok ügyei, stb esetében is. A leminősítők a "falka hatást" alkalmazzák. (Ha sokan miondják biztosan igaz. Nincs mindenkinek ideje mindennek utána nézni!) Nem állítom, hogy minden összeesküvés elmélet igaz, de vegyük észre, ha komolyan vesszük a "leminősítést" eleve korlátozzuk gondolkodásunkat, és ennek semmi köze "Occam borotvájához", mert nem tények értelmezéséről van szó. A cigánygyilkosságokkal kapcsolatban felmerült bennem, hogy egyes résztvevők személyiségét manipulálhatták. Nem olyan "fapados módon" mint az élő bombáknál az arab világban, ahol az alkalmasan kiválasztott egyedeket a "kiképzés során" valami antidepresszánssal kezelik. ( a videókon vigyorognak mint a vadalma) Aztán megvonják tőlük a szert és elindítják a bombát. A titkos szolgálatoknak kifinomultabb módszereik is lehetnek. És itt jön be a "Moszad szál". Picit gátolja a gondolkodásunkat, hogy a titkos szolgálatokat kzárólag állami szervezetnek gondoljuk, holott gyakorlatilag akármelyik nagyobb cég képes finaszírozni ilyet, lehet saját "szolgálata". Sőt "bedolgozhatnak" egymásnak. A tény az, hogy a KBH és az NBH óriási tekintélyveszteséget szenvedett, gyanúba keveredett. Jelentős energiákat kötött le az ügy, miközban más fontos ügyekre nem jutott idő, kapacitás. Kinek jött ez jól? Sajnos egyenlőre nem látszik! A magyar társadalom instabilitásának növelése akár néhány tőzsde spakulánsnak is jól jöhetett volna, növelve a játékteret.
civilina
2010. augusztus 22. 17:36
"Cs. István joggal tarthatott attól, hogy ez esetben esetleg őt is elteszik láb alól." Cs. István amíg él, tarthat attól, hogy elteszik láb alól. Majd meglátjuk, mert ilyen esetben a börtön sem menedék a számára. A többieket meg elítélik, mint szimpla, rasszista gyilkosokat, aztán lehet eltolni a biciklit, és a lényeget örökre homály fedi majd. Eddig még egyetlen megbízónak a haja szála sem görbült.
Ricochet
2010. augusztus 22. 17:33
Az, hogy nem akadályozták meg nagyjából azzal ér fel, ha ők rendelik meg. Nekik hasznuk származott belőle. Gondoljátok csak meg! Lehet tovább rettegni, mi folyik ebben az országban! 1998-2002 között nem nagyon hallottam (engedélyezett) neonáci felvonulásokról. Bezzeg utána...
Fedor
2010. augusztus 22. 17:11
A Moszad szál persze hülyeség, de sajnos azt kell, hogy mondjam, Tarjányi jogos kérdéseket vet fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!