Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Apja fia

2010. november 23. 19:06

Mindig ez a történet jut az eszembe, amikor az ifjabb nemzedék nevében az LMP vezére - bizonyos Schiffer András - arról értekezik, mi méltatlan a demokráciához, és mi tekinthető a „jogállam meghackelésének”.

2010. november 23. 19:06

Nem semmi erők mozdultak meg 2004 végén azért, hogy egy mezei bölcsészt is ki lehessen nevezni felsővezetőnek az állami pénz- és tőkepiaci felügyeleti szervhez. Annak az intézménynek a vezetőségébe, melynek a bankok és a pénzügyi szolgáltatók zabláját kellene kézben tartania.

Az efféle szakmai felelőtlenséget nem véletlenül gátolta akkoriban egy paragrafus, amely kikötötte: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez csak olyan személy delegálható főigazgató-helyettesnek, aki a szakmai gyakorlaton kívül szakirányú felsőfokú végzettséggel is rendelkezik. (...)

Gyurcsány Ferenc kiszemeltjének volt diplomája. Igaz, azt nem szakirányon szerezte. Schiffer Péter az ELTE történelem-népművelés-politikatudomány szakán végzett 1967-ben, s az ő érdekében kellett lazítani a jogszabályokon. A lex Schifferre a 2005-ös költségvetési törvényhez csapott »salátatörvény« keretében bólintottak rá a honatyák. Azután már tízéves gyakorlat is elegendő lett a jól fizető poszt betöltéséhez.

Mindig ez a történet jut az eszembe, amikor az ifjabb nemzedék nevében az LMP vezére - bizonyos Schiffer András - arról értekezik, mi méltatlan a demokráciához, és mi tekinthető a »jogállam meghackelésének«.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iii
2010. november 24. 14:09
1. Az, hogy egy politológust 10 év gyakorlattal is kinevezhetnek pénzügyi területre fényévekre van attól, hogy az Alkotmánybíróságot, a Költségvetési Tanácsot szétverik, az összes független intézmény élére pártkatonát ültetnek. 2. Mi köze Schiffer Andrásnak apja kinevezéséhez? Tessék Gyurcsányhoz fordulni az ügyben. Még ha fordítva lenne... Ez csak egy elterelő hadművélet a Kontrát-gyerekről meg hasonlókról. 3. Ti rasszista barmok, mi köze az egésznek a zsidókhoz? Olyanok vagytok, mint a viccbeli bolondok, mindenről ez jut eszetekbe.
de karatna
2010. november 24. 13:15
Igen az anyai vonalon nyilvántartott zsidóság jó példa! De ehhez a törvényvallás egyéb passzusait is be kell tartani, amely nincsen az ural-altáji népeknél. A zsidó közösségbe akkor kerülhet be valaki, akinek, volt a hetedik napig Brit Milah.-ja ezt rajta a Mohel elvégezte és a bármivo-t is teljesítette 14 éves koráig. Itt Magyarországon legalább annyi képzelt és konjunktúra zsidó van, mint magyar. Sokszor javasoltam már, hogy , akinek az anyai vonala magyar etnikumhoz tartozik, de apai vonalon valami egészen más hangzású nevet visel, az vegye át az anyai vonalának magyar nevét (5000 FT), hiszen miért kellene valakinek pl. Csermecsinszkij nevet viselnie, amikor az anyja Rédey és Magyarországon él és a magyar etnikum és kulturális közösséghez tartozónak vallja magát??!!! Félreértés ne essék ez nem ugyan az, mikor Goldstein egy teljesen más olyan nevet vesz fel, amihez semmi geneologiai köze nincs, mondjuk " Balassa". Ez egyszerű névbitorlás, méghozzá egy ősi magyar család nevének minden alapot nélkülöző használata!
kérdés
2010. november 24. 12:39
Az eltorzult liberalizmus definíciója: amikor egy véleményen lehetnénk, a hamis liberális akkor is megtanálja azt a rést, amivel kenyértörésre lehet vinni a dolgot. Nekem, személy szerint Schiffer András szimpatikus lett az elmúlt hónapok folyamán. Az LMP-t nem tudom hová tenni máig sem. Szrintem ők sem, hosszú távon. Mármint Schiffer és az LMP.
de karatna
2010. november 24. 10:08
A "nagy liberalizmus és a tolerancia jegyében" sajnos kitiltottak az LMP oldaláról, mert jó szándékú hozzászólásaimmal felhívtam a figyelmet néhány tucat anomáliára. Azt látom, hogy Magyarországra, a XIX. század végén Galícia felől letelepedett és emancipálódott intellektuális rőfösségedék leszármazottai egy külön etnocentrikus " szellemi műhelyt" és értelmiségi enklávét alkotnak. Valamiféle véd és dac szövetséget az őket körülvevő magyar és nemzeti megnyilvánulások és hazafias szellem ellen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!